Elektrische Jaguar I-Pace pakt autoprijzen
Elektrische auto

Elektrische Jaguar I-Pace pakt autoprijzen

25-03-2019 09:23 Laatste update: 09:25
Author profile picture

Rutger Middendorp

De Jaguar I-Pace won eerder deze maand de prijs voor de European Car of the Year en de elektrische auto staat nu ook op de shortlist voor de World Car of the Year.

De Jaguar I-Pace is de eerste elektrische auto van het Engelse merk Jaguar. De Britten pakten het niet halfhartig aan en maakten een auto die de naam Jaguar waardig is, maar ook probleemloos Land Rover op de neus zou kunnen hebben dankzij de geavanceerde offroad opties.

In Nederland ontstond eind vorig jaar een ware rush op de vol elektrische wagens omdat ze nog voor een lage bijtelling over het volledige aanschafbedrag te leasen waren. Knieperds als we zijn stonden we massaal voor de deur van Jaguar dealers met onze bonuskaarten en kortingsbonnen te zwaaien. Na een kleine software hick-up eind vorig jaar rijden er inmiddels zo'n 3500 I-Paces probleemloos in Nederland rond. 

De I-Pace won eerder deze maand de European Car of the Year Award tijdens de autobeurs in Genève. Volgende maand kan de Engelse nieuwkomer al weer in de prijzen vallen tijdens de World Car of the Year-verkiezing.

Daar strijd hij tegen de Audi E-Tron (volgende maand in onze Duurtest) en de Volvo V60/S60. In april wordt tijdens de New York Autoshow bekend welke wagen het geworden is. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s