Review: Samsung Galaxy S10e is de beste deal
Beste S10-keuze

Review: Samsung Galaxy S10e is de beste deal

01-04-2019 20:09 Laatste update: 02-04-2019 06:54

De goedkoopste van de drie nieuwe Samsung Galaxy S10-telefoons, de S10e, is de beste deal. Maar dat wil niet zeggen dat je direct naar de winkel moet rennen.

Voor het eerst heeft Samsung, in navolging van Apple, een goedkoper model toegevoegd aan zijn lijn met high-end smartphones. Waar Apple de iPhone XR presenteerde, heeft Samsung naast de S10 en de S10+ nu de Galaxy S10e op de markt gebracht. De telefoon kost 749 euro en is daarmee 150 euro goedkoper de S10 en 250 euro dan de S10+.

Wisselgeld

Wat lever je dan precies in, ten opzichte van de S10 en de S10+? Het scherm is iets minder goed, de telefotolens is er niet, maar wel de ultra-wide-lens, de batterij is iets kleiner en het toestel heeft niet het luxueuze uiterlijk met de aflopende schermranden. Ook zit de vingerafdrukscanner niet onder het scherm verwerkt, maar in de aanknop aan de zijkant.

Dit zijn allemaal beperkingen, maar in het dagelijks gebruik heb je er nauwelijks last van. Zo is de telefoon lekker compact, heb je geen 'last' van de aflopen schermranden en is de vingerafdrukscanner in de aanknop de snelste die we ooit hebben getest. Bovendien is deze knop ook als mini-trackpad te gebruiken, bijvoorbeeld om het notificatiemenu weer te geven.

Concurrenten

De Galaxy S10e is dus de beste deal uit de S10-serie. De offers die je brengt zijn kleiner dan het prijsverschil. Maar de vergelijking met de iPhone XR gaat niet helemaal op. De iPhone XR heeft alleen zichzelf als concurrent, terwijl Samsung tegenover een leger aan Android-concurrenten staat.

De S10e neemt het op tegen de LG V40, de P30 van Huawei en zelfs de Samsung Note 9, de krachtpatser die inmiddels ver is afgeprijsd. Zelfs de Xiaomi Mi 9 lijkt qua specificaties een concurrent te zijn, terwijl hij zo'n 250 euro goedkoper is.

De duurste verkoopt het best

Het verbaast dan ook niet dat de S10e niet het meest verkochte model is van de S10-serie. Dat is namelijk de S10+, het duurste model. Vermoedelijk is dit omdat als je bereid bent meer dan 600 euro te betalen voor een smartphone, je waarschijnlijk ook wel 1000 euro wil betalen. En dan ga je niet voor 'second best'.

Kijk ook: eerste indruk Galaxy S10+

Meer smartphone-video's? Abonneer je op het Bright YouTube-kanaal