Bright Night #33

Bright Night op 3 mei over Star Wars en lichtzwaarden

star wars feest lightsabers kunsthal rotterdam bright night
30 april 2019 om 22:01
Laatste update: 2 mei 2019 om 17:01

Vrijdag 3 mei. Kunsthal, Rotterdam. Een Bright Night over lichtzwaarden, met aansluitend een pre-party voor de Star Wars-fandag May the 4th.

In het kader van de tentoonstelling Science Fiction: A Journey into the Unknown organiseert Bright op vrijdag 3 mei in de Kunsthal in Rotterdam de 33ste Bright Night. Aansluitend kun je de expo bezoeken en is er tot middernacht een pre-party voor May the 4th Be With You, ook wel bekend als Star Wars Day.

BESTEL HIER JE TICKETS

Industrieel ontwerper Roy Gilsing bouwt in zijn vrije uren replica’s van Star Wars-lichtzwaarden die amper zijn te onderscheiden van de props uit de films. Hij verkoopt er zelfs onderdelen voor. Op Bright Night vertelt hij over deze bijzondere subcultuur.

Bright-presentatrice en theoretisch natuurkundige Anna Gimbrère houdt de lightsaber tegen het, eh, licht en vertelt je wat er wetenschappelijk mogelijk en onmogelijk is.

Kevin Beentjes, bioloog bij Naturalis, geeft een presentatie over de verscheidene 'species' in het Star Wars-universum.

En David Lemereis presenteert de live Uitpakparty-gadgetshow die in het teken zal staan van sci-fi. Aansluitend is er een hands-on sessie.

Vervolgens kun je de expo in de Kunsthal bezoeken en is er als afsluiting een pre-party (afterparty, pre-party, snap je ’m) aftellend naar May the Fourth Be With You, de internationale Star Wars-fandag op 4 mei. NB: Laat je eigen lichtzwaard thuis, want er kunnen stormtroopers rondlopen.

Tickets kosten 15 euro per persoon of 10 euro voor studenten en CJP-kaarthouders. Inloop vanaf 19:30, aanvang 20:00.

The force is strong with this one.

BESTEL HIER JE TICKETS 

Kijk ook over de sci-fi expo in de Kunsthal: