ikea symfonisk speakers sonos
Ikea Symfonisk

Ikea's eerste Sonos-speakers zijn ook tafellamp en boekenplank

8 april om 16:36
Laatste update: 25 juli om 17:48

Ikea en Sonos brengen deze zomer de eerste twee speakers die ze samen hebben ontwikkeld op de markt. De ene speaker in de nieuwe lijn Symfonisk is als boekensteun te gebruiken, het andere model is een tafellamp met een ingebouwde speaker.

Kijk onze review:

De eerste Symfonisk-speakers - het resultaat van een jarenlange samenwerking tussen Ikea en Sonos - zijn in augustus te koop. Het gaat om twee modellen, in wit en zwart. De lamp met ingebouwde speaker kost 179 euro en de speaker voor aan de muur kost 99 euro.

De lampspeaker is bedoeld om in het zicht te zetten. De lamp heeft meerdere wittinten en is te bedienen met een schakelaar aan de zijkant. Het wordt later dit jaar ook mogelijk de lamp te bedienen via de app van Ikea's Tradfri-lampen. De ingebouwde speaker heeft dezelfde audiokwaliteit als de Sonos One

De boekenplankspeaker is te verbergen in de kast of is zowel horizontaal als verticaal aan de muur te hangen.

Bedienen via Sonos-app

De Symfonisk-speakers zijn te bedienen via de Sonos-app of met knopjes op de apparaten zelf. Ze hebben geen ingebouwde microfoons voor directe spraakbediening via bijvoorbeeld Google Assistent. Wel ondersteunen ze AirPlay 2 van Apple en zijn ze via de apps van Sonos en Amazon Alexa met spraakopdrachten aan te sturen.

De speakers zijn te integreren in bestaande Sonos-systemen met meerdere speakers in huis. In een paar kunnen ze stereo-geluid bieden. Ook kunnen ze werken als de achterluidsprekers van de Sonos-soundbars, zoals de Sonos Beam

Deel de video op Facebook

Ikea maakt steeds meer gadgets

Ikea is van plan om meer producten in de Symfonisk-lijn aan te bieden. De Zweedse winkelketen introduceerde de afgelopen jaren al meerdere elektronicaproducten, zoals eigen Bluetooth-speakers, slimme lampen en slimme stekkerdozen. De introductie van Ikea's slimme gemotoriseerde rolgordijnen is onlangs uitgesteld tot later dit jaar.