Dit kun je verwachten van Disney+
Videodienst Disney

Dit kun je verwachten van Disney+

28-04-2019 13:13 Laatste update: 24-05-2019 17:17

De nieuwe streamingdienst van Disney zal onder meer alle seizoenen van The Simpsons, de hele Star Wars-reeks en de films van Pixar en Marvel aanbieden. Een overzicht van wat je van Disney+ kunt verwachten.

De nieuwe streamingdienst, waarmee Disney de concurrentie wil aangaan met Netflix, wordt op 12 november gelanceerd in de Verenigde Staten. In het eerste halfjaar van 2020 komt Disney+ naar West-Europa.

Disney verwacht aan het eind van het boekjaar 2024 tussen de 60 en 90 miljoen abonnees te hebben. Het bedrijf denkt dat een derde van de abonnees uit de Verenigde Staten zal komen. In de VS gaat de dienst 6,99 dollar per maand of 69,99 dollar per jaar kosten. Prijzen voor andere landen zijn nog niet bekend.

4K HDR

De streams op Disney+ worden aangeboden met een maximale beeldkwaliteit van 4K met HDR. Gebruikers kunnen de dienst streamen via hun smart-tv's, webbrowsers, tablets, smartphones en spelcomputers. Ook via Apple TV zal de streamingdienst hoogstwaarschijnlijk beschikbaar zijn, verklaarde Bob Iger van Disney tegenover Bloomberg.

Een groot deel van de films en series die worden aangeboden via Disney+, zal ook gedownload kunnen worden, zodat gebruikers ook offline kunnen kijken.

Originals

Wat kunnen de abonnees van Disney+ zoal verwachten?

Disney heeft natuurlijk de nodige reeds verschenen films, series  en tv-series op de plank liggen die het bedrijf via Disney+ kan uitzenden. Volgens The Hollywood Reporter zal Disney+ beginnen met 500 films uit het Disney-archief en 7.000 afleveringen van Disney TV.

Daarnaast gaat de film- en tv-producent nieuwe, originele content produceren voor zijn streamingdienst. In het eerste jaar belooft het bedrijf "meer dan 25 originele series en 10 originele films, documentaires en specials".

Star Wars

Zo kijkt menigeen al reikhalzend uit naar het al eerder aangekondigde Star Wars-serie The Mandalorian. Eveneens interessant voor Star Wars-aficionado's: Star Wars: The Clone Wars. Daarnaast hebben abonnees toegang tot de hele Star Wars-reeks.

Nieuwe aankondigingen

Bij de presentatie van Disney+ op donderdag kondigde Disney een nieuwe film en een hele trits nieuwe series aan. Zo werkt Disney Television Animation aan de animatiefilm The Phineas and Ferb Movie. De Walt Disney Animation Studios ontwikkelen een documentaireserie over het maken van Frozen 2 (Into the Unknown: Making Frozen 2). De Pixar Animation Studios komt met de op Toy Story-gebaseerde animatieserie Forky Asks a Question en de korte film Lamp Life.

Marvel Studios lanceert nog drie nieuwe series: The Falcon and The Winter Soldier (met Anthony Mackie en Sebastian Stan), WandaVision (met Wanda Maximoff en Paul Bettany) en de animatieserie Marvel’s What If…? En National Geographic brengt twee documentaireseries uit op Disney+: The World According to Jeff Goldblum en Magic of the Animal Kingdom.

The Simpsons

Disney+ zal de dertig beschikbare seizoenen van The Simpsons exclusief gaan aanbieden. Dat betekent dat de animatieserie vanaf later dit jaar niet meer te zien zal zijn via partijen als Hulu (waarin Disney een meerderheidsbelang van zo'n 60 procent heeft).

The Sound of Music

Door de overname van 21st Century Fox heeft Disney zijn filmcatalogus flink kunnen uitbreiden. Via Disney+ wil het bedrijf vooral 'familie-vriendelijke' films van Fox aanbieden. Denk daarbij aan: The Sound of Music, The Princess Bride en Malcolm in the Middle.

Hulu

Films die bedoeld zijn om voor een louter volwassen publiek, zullen naar verwachting op Hulu terechtkomen. Zo zal onder meer het vervolg op High Fidelity, waarbij de hoofdrol deze keer is weggelegd voor Zoë Kravitz in de plaats van John Cusack, op Hulu worden uitgebracht. Eerder was Disney nog van plan de film op Disney+ te lanceren.

Kijk ook: Apple komt met de videodienst Apple TV+

Abonneer je op het Bright YouTube-kanaal voor meer tech-video's

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s