© Phone Designer

'Microsoft komt met AirPods-concurrent Surface Buds'
Draadloze oortjes

'Microsoft komt met AirPods-concurrent Surface Buds'

16-04-2019 13:59 Laatste update: 14:19

Na Apple en Samsung zou ook Microsoft werken aan eigen draadloze oordoppen. De in-ear oordoppen zouden onderdeel uitmaken van de Surface-productlijn.

Volgens techsite Thurrott is er een redelijke kans dat Microsoft later dit jaar met eigen draadloze oordoppen op de markt komt. Eind vorig jaar verraste Microsoft al met een eigen koptelefoon onder de naam Surface Headphones. Onder de Surface-naam maakt het ook al enkele jaren kwalitatief hoogstaande laptops en tablets.

Eerder lekte al uit dat Amazon ook werkt aan draadloze oortjes, waarbij spraakassistent Alexa standaard zit ingebouwd. Over de oortjes van Microsoft is weinig bekend, behalve dat het zou gaan om een in-ear model. Daardoor zouden ze dieper in de oren zitten dan de AirPods van Apple. Ook zouden de Microsoft-oortjes ondersteuning krijgen voor de spraakassistent Cortana.

Ook wordt er volgens Thurrott gedacht aan noise-cancellation en een nauwe samenwerking tussen de telefoon en de oortjes, door bijvoorbeeld een pagina voor te lezen die op dat moment op de smartphone wordt getoond. De naam die nu circuleert is Surface Buds, maar dat is nog niet zeker.

Galaxy Buds

Daarmee gaat het bijna dezelfde naam dragen als de draadloze oortjes van Samsung, de Galaxy Buds. Deze werden getoond tijdens de presentatie van de S10-telefoon en zijn inmiddels verkrijgbaar voor 150 euro. Een prijs voor de Surface Buds is nog niet gelekt.

Afbeelding: Phone Designer, Brad Sams.

Kijk ook: hoe goed zijn de Samsung Galaxy Buds?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's