Samsung Galaxy Fold-toestellen al na een dag kapot
Vouwfail

Samsung Galaxy Fold-toestellen al na een dag kapot

17 april 2019 om 19:40
Laatste update: 18 april 2019 om 09:10

Techjournalisten die de nieuwe Samsung Galaxy Fold mogen uitproberen, melden dat het scherm van het opvouwbare toptoestel in een mum van tijd kapot gaat.

Update 18 april: Samsung doet onderzoek naar het defect en zegt dat gebruikers de plastic beschermlaag op de Galaxy Fold niet moeten verwijderen.

Steve Kovoch en Todd Haselton van CNBC, Mark Gurman van Bloomberg en Dieter Bohn van The Verge melden dat hun testtoestel kapot is. “Het scherm van mijn Galaxy Fold is kapot en onbruikbaar na twee dagen”, twittert Gurman. “Het scherm lijkt nu helemaal dood”, voegt hij daar korte tijd later aan toe.

Steve Kovach heeft op Twitter beelden geplaatst van de schermproblemen na een dag gebruik. Even later blijkt het halve scherm definitief de geest te hebben gegeven. Samsung waarschuwt dat er problemen kunnen ontstaan als gebruikers de beschermende laag op het scherm lospeuteren, maar CBNC zegt de beschermingslaag niet te hebben verwijderd.

Ook Bohn schrijft in zijn review voor The Verge dat zijn Galaxy Fold na een dag al de nodige kuren vertoonde. Er was sprake van “een kleine uitstulping op de vouw”. De uitstulping was volgens Bohn duidelijk voelbaar en zorgde voor een vervorming van het scherm. Nog “verontrustender is dat de uitstulping uiteindelijk zo erg tegen het scherm drukte dat het kapot ging”, aldus Bohn.

Pr-drama

De Galaxy Fold is in Nederland vanaf 3 mei verkrijgbaar. In de VS gaat de verkoop op 26 april van start. Zo kort voor de lancering zijn de kapotte toestellen van de techjournalisten dan ook een enorme tegenvaller voor Samsung, dat 2020 euro vraagt voor zijn eerste opvouwbare telefoon.

In 2016 zorgde de lancering van de Galaxy Note 7 voor een enorm pr-drama voor Samsung. Hoewel het toestel aanvankelijk enthousiast werd onthaald, ontstonden er al snel problemen. De telefoons bleken spontaan in brand te kunnen vliegen door een te grote accu. Samsung besloot de smartphones uiteindelijk allemaal terug te roepen.

Bekijk de eerste indruk van Bright van de Galaxy Fold

Volg Bright op YouTube voor meer smartphone-video's.