Elektrisch hovenieren

Elektrische pick-up Renault Kangoo te koop

Renault Kangoo elektrische pick-up busje elektrisch nederland
29 april 2019 om 13:33
Laatste update: 29 april 2019 om 13:33

In Nederland kun je nu een elektrische Renault Kangoo kopen, maar niet bij de Renault-dealer.

Nog lang niet alle niches voor bedrijfswagens zijn voorzien van elektrische alternatieven. Als je wilt dieselen kun je alles krijgen, van een gator tot een vrachtwagen. De elektrische markt begint net een beetje op stoom te komen. Reden voor Veth Automotive om op basis van de Renault Kangoo ZE Maxi een pickup te bouwen.

De Renault Kangoo is al jaren de betaalbare kleine klusjeswagen van Renault. De Maxi-versie daarvan is een wat verlengde auto en de Z.E. is er eentje met een accu en elektromotor. Veth maakt van deze elektrische Renault een kleine pick-up, zoals je die veel ziet in gebruik van plantsoendiensten en de gemeentelijke reinigingsdienst. Gezien die weinig kilometers maken op een dag is het gelimiteerde bereik van de Kangoo ZE en de laadsnelheid geen groot probleem. 's Nachts aan de stekker, overdag is met 50 km/u gemiddeld een bereik van 260 kilometer meer dan genoeg. 

Veth Automotive verkoopt de Kangoo Pick-up vanaf 33.500 euro ex btw. Vind je de Kangoo iets te klein, dan kunnen ze ook een Nissan e-NV200 voor je ombouwen.