'Opvouwbare Motorola Razr te zien op gelekte beelden'
Moderne klassieker?

'Opvouwbare Motorola Razr te zien op gelekte beelden'

29-04-2019 15:12 Laatste update: 30-04-2019 06:48
Author profile picture

Floris Poort

De verticaal opvouwbare telefoon Motorola Razr zou voor het eerst te zien zijn op gelekte beelden.

De vermeende beelden van de nieuwe Motorola Razr werden door Slashleaks gespot op het Chinese sociale netwerk Weibo, waar ze inmiddels zijn verwijderd. De afbeeldingen tonen een toestel dat oogt als een moderne versie van de Razr, compleet met de bekende 'kin' onderaan de telefoon.

Als de Razr is opengevouwen, wordt de volledige binnenkant door een scherm beslagen, van de bovenkant tot en met de onderkant waar vroeger de toetsen zaten. De afbeeldingen tonen gelijkenissen met de eerder gevonden patentaanvraag van Motorola. Ook daar wordt een toestel getoond dat vouwt zoals een ouderwetse vouwtelefoon, maar dan met enkel een langwerpig scherm aan de binnenkant.

Toestel zou 1500 dollar kosten

Op de afbeeldingen is ook een draadloze lader te zien, die samen met wat andere accessoires in een opvallende driehoekige verpakking zit. Motorola maakt er geen geheim van dat het werkt aan een opvouwbare smartphone. Het bedrijf, eigendom van het Chinese Lenovo, zei dit jaar dat het niet later wil komen dan de rest van de markt. Volgens een gerucht zou de nieuwe Razr rond de 1500 dollar gaan kosten.

Samsung en Huawei

De markt voor opvouwbare telefoons kreeg begin dit jaar vorm, nadat Samsung en Huawei kort na elkaar hun eerste opvouwbare smartphones aankondigden. Het toestel van Huawei, de Mate X, verschijnt in de zomer. De vouwtelefoon van Samsung, de Galaxy Fold, zou nu eigenlijk al te koop moeten zijn, maar werd uitgesteld na ernstige schermproblemen.

Kijk ook: eerste indruk Samsung Galaxy Fold

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s