© OnLeaks

'Zo zien de nieuwe iPhones er definitief uit'
Drie camera's

'Zo zien de nieuwe iPhones er definitief uit'

29 april 2019 om 18:55
Laatste update: 29 april 2019 om 19:41

Op uitgelekte beelden zou het 'uiteindelijke ontwerp' van de volgende iPhones te zien zijn. De drie camera's achterop de iPhones zouden in een piramidevorm staan.

Elke week lekt er wel weer nieuwe informatie uit over de nieuwe iPhone XI, ook wel iPhone 11 genoemd. Het bekende Twitter-kanaal OnLeaks laat volgens de lekker het 'uiteindelijke design' zien van de nieuwe iPhones. Het gaat om fotorealistische afbeeldingen, gemaakt met de computer.

OnLeaks staat bekend om het stelen van designinformatie van de servers van Foxconn, de belangrijkste iPhone-producent. Meestal verschillen de afbeeldingen zo goed als niet van de uiteindelijke ontwerpen.

Drie camera's

Te zien is dat de eerdere geruchten blijkbaar het 'uiteindelijke ontwerp' gehaald hebben. Zo heeft de vermoedelijke iPhone 11 en 11 Max drie camera's aan de achterkant, waaronder waarschijnlijk een ultra-groothoeklens. Deze lens zit bijvoorbeeld ook op de Samsung Galaxy S10 en de Huawei P30 Pro.

Wat verder opvalt is dat de camerahobbel (camera bumb) veel dunner is dan dat het in eerdere lekken leek. Daarbij bestaat vrijwel de volledige achterkant uit één glasplaat, inclusief de hobbel.

Usb-c-lader naar Lightning

Een ander gerucht is dat de nieuwe iPhones een usb-c-lader krijgen, maar dan wel met een kabel die van usb-c naar Lightning gaat. Hiermee zou Apple dus slechts deels overstappen naar usb-c, de nieuwe standaard van Android-telefoons en laptops. Ook de nieuwste iPads en MacBooks worden via een usb-c-ingang opgeladen.

Met de nieuwe oplader kan tot 18W worden opgeladen. Hiermee zou een iPhone veel sneller vol zijn, waarschijnlijk van 0 naar 100 procent in zo'n 1,5 uur. Op dit moment moet je een 50 dollar-oplader bijkopen om van de snellaadmogelijkheid gebruik te maken.

De aankondiging van de nieuwe iPhones wordt in september verwacht.

Kijk ook: Huawei maakt indruk met de camera's

Lees meer over:

Deel via