Volkswagen toont elektrische versie van klassieke Type 2-bus
Hip(pie) groen

Volkswagen toont elektrische versie van klassieke Type 2-bus

3 juli 2019 om 15:27
Laatste update: 4 juli 2019 om 13:13

Volkswagen heeft een conceptversie van de volledig elektrische Type 20 getoond, een moderne variant op de klassieke Type 2.

De klassieke Volkswagen Transporter blijft één van de meest iconische ontwerpen van de Duitse automaker. Het hippiebusje is nog steeds regelmatig op de weg te zien en is populair als onder meer foodtruck en roadtrip-camper. In de VS onthulde Volkswagen een nieuwe variant: de Type 20, meldt Engadget.

De concept car is in feite een versie van het busje uit 1962, waarbij het hele binnenwerk gemoderniseerd is, en de verbrandingsmotor is verwisseld voor een batterij en elektromotoren.

De Type 20 is voorzien van 120 pk-elektromotor met een 10 kWh-batterij, niet zo groot vergeleken met de minstens 50 kWh van de veel kleinere Tesla Model 3. Aan de andere kant: de Type 2 werd ook altijd door een relatief klein motortje aangedreven. 

Gezichtsherkenning en skateboards

Boven het stuur hangt een tablet en bestuurders hebben dankzij gezichtsherkenning niet eens een sleutel nodig. Ook is het busje voorzien van experimentele schokdempers van Porsche, die het busje kunnen optillen om tegenliggers te groeten.

Achterin liggen twee elektrische skateboards, die door de bus kunnen worden opgeladen. Ook hebben veel details binnen en buiten de auto organische details, zoals velgen en spiegelhouders die op takken of wortels lijken.

ID Buzz

De Type 20 is er vooral om te vieren dat Volkswagen 20 jaar geleden in Silicon Valley kwam. De conceptwagen gaat niet in productie, al werkt Volkswagen wel daadwerkelijk aan een elektrische bus. Die ID Buzz moet in 2022 op de markt komen, en een volledig moderne incarnatie van de Volkswagen Transporter zijn, geen omgebouwde klassieker.

Hoe bevalt de Tesla Model 3 na drie maanden?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Lees meer over elektrisch rijden