doppio classico e-bike tweezitter achterop tweepersoons Peter Eiselin
Elektrische tweezitter

Deze tweezits e-bike is een alternatief voor de scooter

31 juli 2019 om 16:32
Laatste update: 31 juli 2019 om 16:34

Is het een brommer? Is het een e-bike? Doppio is een elektrische fiets met een buddy seat en dus twee zitplaatsen.

De elektrische tweezitter Doppio is een e-bike, dus je moet echt zelf trappen. Zelfs met twee personen is dat te doen. Zodra je de pedalen van deze kruising tussen een fiets en een scooter in beweging brengt, helpt de elektromotor je vooruit. De krachtbron van de Doppio Classico is een uitneembare batterij van Samsung. Met de standaard accu heb je een actieradius van 50 kilometer, met de grootste van de twee opties (840 Wh) kun je zonder tussendoor opladen 70 km ver rijden.

Op het kleuren lcd-scherm zie je de snelheid (maximaal 25 km/u) en hoe lang de batterij nog meegaat. Dat scherm bevat ook een USB-aansluiting om je mobiele telefoon op te laden. Een alarmsysteem en een GPS-tracker moeten voorkomen dat de e-bike gestolen wordt en mocht dat toch gebeuren dan is je fiets snel te lokaliseren met de Doppio-app. Verder heeft de Doppio hydraulische schijfremmen voor en achter en Shimano 7 Speed-versnellingen.

Customizen

De stijlvolle buddybike is natuurlijk naar eigen smaak te customizen. Zo kunnen de hoogte en kleur van het zadel aangepast worden, zijn er verschillende kleuren 20x4 inch Fatbike-banden en kan een (boodschappen)krat of een klein aanhangwagentje worden aangehaakt, bijvoorbeeld om picknickspullen naar het park te vervoeren.

Financieel voordeeltje vanaf 1 januari 2020: bedrijven kunnen hun medewerkers een e-bike ter beschikking stellen waar die privé 7 procent over betalen. Dat betekent voor deze e-bike van €2.500,- dat hij je  €7,28 per maand kost.

In Amsterdam, waar de snorfietsen van het fietspad worden geweerd en ze voorzien van blauwe kentekens de rijbaan op moeten, is deze Doppio, die wel op het fietspad mag, een mooi alternatief. Doppio-oprichter Peter Eiselin, tevens mountainbiker en amateurwielrenner: “De Doppio is geen dure e-bike, maar een goedkope scooter.”

September

De Doppio is verkrijgbaar vanaf €2.499 voor de versie met de 696 Wh accu. De grotere accu van 840 Wh kost normaal 2799 euro, maar is in de aanbieding voor dezelfde prijs als de kleine batterij.

In september opent de Nederlandse conceptstore van het merk in de Amsterdamse Ferdinand Bolstraat. Dan worden ook de eerste online te bestellen e-bikes landelijk uitgeleverd door Go Bike Service.