© Segway

Segway-step rijdt zichzelf naar het oplaadstation
Zelfrijdende ?

Segway-step rijdt zichzelf naar het oplaadstation

17-08-2019 12:07 Laatste update: 14:08

Segway-Ninebot heeft een nieuwe step gepresenteerd. Dankzij twee wielen aan de voorkant moet de KickScooter T60 zichzelf kunnen rijden.

De meest gehoorde ergernis over elektrische deelstepjes in steden is dat ze voor een puinhoop zorgen, omdat ze overal maar worden neergezet. Segway-Ninebot denkt daar nu de oplossing voor te hebben.

Persbureau Reuters schrijft over de introductie van de KickScooter T60, een elektrische step met niet één maar twee wielen aan de voorkant. Hierdoor staat de step uit zichzelf en zonder standaard rechtop. Dat moet al zorgen voor minder gevallen stepjes op straat maar heeft als bijkomend voordeel dat de voertuigen zichzelf moeten kunnen rijden.

De voertuigen moeten van afstand bestuurbaar worden, zoals te zien is in een futuristische video, maar ook via kunstmatige intelligentie zichzelf leren om zelf te rijden en nergens tegenaan te botsen.

'Interesse Uber'

Volgens Segway-Ninebot is er al interesse van Uber en Lyft in de stepjes, al zegt Lyft dat er voorlopig geen toezeggingen zijn gedaan. Uber heeft niet gereageerd op de vermeende interesse.

De step wordt verwacht begin 2020 en gaat omgerekend een kleine 1300 euro kosten.

Nederland

In Nederland zijn elektrische stepjes voorlopig niet toegestaan op de openbare weg, ondanks een petitie en het recente verzoek voor meer duidelijkheid van de Verbond van Verzekeraars.

Kijk ook: waarom de e-step illegaal is

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's