iPadOS 13, iOS 13.1 en tvOS 13 zijn nu te downloaden
Updates

iPadOS 13, iOS 13.1 en tvOS 13 zijn nu te downloaden

24-09-2019 17:04 Laatste update: 17:21

Bastiaan Vroegop

Apple heeft dinsdag iPadOS 13 uitgebracht. Daarmee krijgen alle ondersteunde iPads een vernieuwd beginscherm, meer multitaskingopties en meer. Ook is een grote bugfix-update voor iOS 13 verschenen en een update voor tvOS.

iPadOS 13 bevat alle vernieuwingen die vorige week in iOS 13 werden geïntroduceerd, zoals een donkere modus en de abonnementsdienst Apple Arcade.

In de iPad-update zitten ook functies die speciaal voor de tablet zijn ontworpen. Zo is het voortaan bijvoorbeeld mogelijk om je widgets op de eerste pagina van het iconenscherm vast te pinnen.

Tijdens het multitasken kun je meerdere apps aan de rechterzijde van het scherm hangen, waar je met een veegbeweging tussen navigeert. Speciale toetscombinaties maken het makkelijker om een iPad met een toetsenbord te gebruiken.

tvOS

De iPad-update kan rechtstreeks vanaf het apparaat worden geïnstalleerd vanuit de instellingen-app. Het kan even duren totdat hij voor iedereen verschijnt, omdat Apple de update geleidelijk uitbrengt. Je hebt voor de update minstens een vijfde generatie iPad, iPad Pro, iPad Air 2 of iPad mini 4 nodig.

Apple heeft op dinsdag ook tvOS 13 uitgebracht - de nieuwste update voor de Apple TV. Deze maakt het mogelijk om voortaan meerdere gebruikersprofielen te maken, zodat iedere Apple TV-gebruiker zijn of haar eigen apps en diensten heeft. Ook introduceert tvOS 13 Apple Arcade. Om de games van deze abonnementsdienst te spelen kan voortaan een PlayStation 4- of Xbox One-controller aan de settopbox worden gekoppeld.

iOS 13.1

Er is ook goed nieuws voor iPhone-gebruikers die last hebben van bugs in het vorige week verschenen iOS 13: de zojuist verschenen iOS 13.1-update belooft een aantal van deze problemen op te lossen.

iOS 13.1 en iPadOS 13 moesten origineel pas op 30 september verschijnen, maar Apple vervroegde de datum na klachten over bugs en andere complicaties. De update bevat ook een paar kleine functies die net niet op tijd voor iOS 13 klaar waren, zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid om meerdere sets AirPods aan je apparaat te koppelen.

Eerste indruk iPadOS: van multitasking tot gaming

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s