Deze kleine ombouwkit maakt van je fiets een e-bike
Elektrische fietsen

Deze kleine ombouwkit maakt van je fiets een e-bike

07-10-2019 13:12 Laatste update: 08-10-2019 19:07

The Swytch Kit is de kleinste en lichtste doe-het-zelf-kit om je gewone fiets om te bouwen tot een e-bike.

Met The Swytch Kit kan je volgens de Britse makers de meeste fietsen, dus ook vouwfietsen zoals een Brompton, ombouwen tot een e-bike met trapondersteuning tot 25 kilometer per uur. 

De ombouwkit bestaat uit een kleine tas (1,5 kg) met een accu die je aan je fietsstuur monteert en een voorwielvelg met 250 watt motornaaf (1,5 kg) die je huidige voorwiel vervangt. Daarnaast moet je nog een pedaalsnelheidssensor monteren en een beugel op het stuur om de accutas aan te hangen. De complete ombouwkit weegt in het totaal maar 3 kg. 

Actieradius

Door zijn kleine formaat is de actieradius beperkt. Er zijn twee kits verkrijgbaar, eentje tot 35 kilometer en eentje tot maximaal 50 kilometer. Dat moet voor het meeste woon-werkverkeer meer dan genoeg zijn. De kleine accutas kan je er makkelijk afhalen zodat je hem op kantoor kan opladen.

Mocht je toch onderweg zonder stroom komen te zitten, dan is er volgens de makers nog niks aan de hand. De naafmotor zonder stroom levert geen weerstand op en je kunt dus ook normaal fietsen. 

Lichter en kleiner

Het is niet de eerste ombouwkit van Swytch. Twee jaar geleden haalde het bedrijf zo'n 500.000 euro via IndieGogo op voor de originele ombouwkit. Deze nieuwe ombouwkit is 50 procent lichter en 70 procent kleiner.

De versie met 35 km actieradius kost nu op Indiegogo 365 dollar en de kit met een zwaardere accu en een actieradius tot 50 km kost 455 euro, beiden exclusief btw en transportkosten.  

Kijk ook: de goedkope e-bike van WATT