'Apple in gesprek over alles-in-één-abonnement'
Films, series, muziek en games

'Apple in gesprek over alles-in-één-abonnement'

08-10-2019 10:39 Laatste update: 11:04

Bastiaan Vroegop

Apple zou druk in gesprek zijn met producenten over een alles-in-één-abonnement voor muziek, films, series, nieuws en games.

De onderhandelingen over dit nieuwe abonnement bevinden zich op het moment in een vroeg stadium, aldus bronnen van The Financial Times. Het is ook nog niet duidelijk hoeveel het abonnement precies gaat kosten, maar hoogstwaarschijnlijk betaal je minder dan als je alle abonnementen los afsluit.

Abonnees zouden één vaste prijs betalen om Apple Music en de nieuwe streamingdienst Apple TV+ tegelijkertijd te gebruiken. Mogelijk komen er ook duurdere abonnementsbundels, waarbij ook Apple Arcade en Apple News+ worden toegevoegd.

Nerveuze platenlabels

Apple zou recent om tafel zijn gegaan met muzieklabels om te praten over het nieuwe abonnement. Zij vrezen dat ze minder aan muziekstreams gaan verdienen dan bij Apple Music, omdat ze inkomsten moeten delen met andere mediabedrijven.

Geruchten over een bundelabonnement van Apple komen al langere tijd voorbij. In 2018 kwam al naar buiten dat de techgigant graag zo’n abonnement wil introduceren. Tot nu toe heeft Apple nog niks officieel bekendgemaakt. Ook op de nieuwste geruchten heeft het bedrijf niet gereageerd.

Review: iPhone 11 en 11 Pro

Meer gadgetreviews? Abonneer je op het Bright YouTube-kanaal

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s