Datalek

250.000 mailadressen bezoekers prostitutiesite gelekt

10 oktober 2019 om 05:23
Laatste update: 10 oktober 2019 om 07:13

In totaal 250.000 e-mailadressen van bezoekers van de prostitutiewebsite Hookers.nl liggen op straat. Uit de mailadressen is af te leiden wie de site actief bezoeken.

In de database staan ook wachtwoorden van websitebezoekers, maar door de gebruikte versleuteling kunnen deze niet zomaar worden uitgelezen. In elk geval één hacker verkoopt de websitegegevens op de zwarte markt, blijkt uit onderzoek van de NOS.

In sommige gevallen staan de volledige namen van bezoekers in de e-mailadressen. Op die manier is te zien wie er achter een account op de website schuilt. De hacker vraagt 300 dollar voor de gestolen gegevens. Hookers.nl bevestigt het datalek. 

Hookers.nl is een populair forum onder prostitueebezoekers. Gebruikers plaatsen berichten over hun ervaringen bij bezoeken. Daarnaast delen bezoekers tips voor bijvoorbeeld escortbureaus. 

Slachtoffers geïnformeerd

Bezoekers van de website worden op donderdag geïnformeerd over het grootschalige datalek. Het gebruikte beveiligingsgat zou inmiddels gedicht zijn.

Het lek doet denken aan een grote hack uit 2015. Toen kwamen gegevens van alle bezoekers van vreemdgangerssite Ashley Madison op straat te liggen. Tussen de 37 miljoen klantgegevens zat ook informatie van 598 Nederlanders, bleek toen uit onderzoek door RTL Nieuws.