Facebook

Zuckerberg bekritiseert bedrijven die buigen voor China

17 oktober 2019 om 19:35
Laatste update: 17 oktober 2019 om 19:38

Facebook ceo Mark Zuckerberg heeft in een speech kritiek geuit over bedrijven die zich aanpassen aan de waarden van China. "Is dat het internet wat we willen?"

Mark Zuckerberg heeft tijdens een speech op Georgetown University zijn zorgen geuit over Amerikaanse bedrijven die zichzelf censureren door zich aan te passen aan China. De CEO van Facebook stelt dat China dan de regels opstelt over meningen en innovatie in de rest van de wereld.

De speech werd live via Facebook uitgezonden. Een dag eerder kondigde Zuckberg de toespraak al aan: "Het is een ongefilterde kijk op hoe ik over deze vragen denk." Mogelijk als reactie op de eerdere gelekte audio-opnames waarop een ongefilterde Mark Zuckerberg te horen was.

TikTok

Zuckerberg vergeleek in zijn toespraak onder andere de populaire apps WhatsApp en TikTok. Met het idee dat WhatsApp van Facebook is beschermd via sterke encryptie, waardoor onder andere demonstranten en activisten de app gebruiken. Dat terwijl TikTok juist beelden over de protesten in Hong Kong verwijdert.

Facebook werkt niet in China, omdat het bedrijf geen overeenstemming vond met het land. "Nu hebben we meer vrijheid om ons te uiten en op te komen voor hetgeen waar we in geloven, en te vechten voor vrijheid van meningsuiting over de hele wereld."

Belangrijkste privacy-instellingen op Facebook

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's 

Lees meer over:

Deel via