Huawei start verkoop opvouwbare telefoon
Mate X

Huawei start verkoop opvouwbare telefoon

23-10-2019 11:15 Laatste update: 11:20

De opvouwtelefoon van Huawei is vanaf 15 november te koop. Maar: je moet wel in China wonen als je de Mate X wil aanschaffen.

Het is nog niet bekend of de Mate X later in het westen verkocht zal worden. Volgens eerdere geruchten is de oplage van het opvouwbare toestel zeer beperkt, omdat het lastig is om hem op grote schaal te produceren. Hij wordt verkocht vanaf 17.000 yuan, omgerekend ruim 2.000 euro.

De Huawei Mate X heeft een buigbaar scherm. Je kunt hem opvouwen om als telefoon te gebruiken, of uitvouwen om er een tablet van te maken.

Maandenlang uitgesteld

De smartphone werd al begin dit jaar aangekondigd, maar is sindsdien keer op keer uitgesteld. Vermoedelijk was de telefoon nog niet stevig genoeg om alledaags gebruik te overleven.

Samsung Galaxy Fold

Huawei was niet de enige telefoonmaker met dat dilemma: Samsung stelde de verkoop van de Galaxy Fold maandenlang uit, nadat testexemplaren in recordtijd kapot gingen.

De aangepaste versie van de Galaxy Fold kwam in september in de eerste landen op de markt, maar zal niet in Nederland verschijnen.

Lenovo zou tijdens een event op 13 november een opvouwbare Motorola-smartphone gaan presenteren.

Eerste indruk: Samsung Galaxy Fold

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's