Nieuwste iOS 13-update lost probleem met afsluitende apps op
iOS 13.2.2

Nieuwe iOS 13-update lost probleem met afsluitende apps op

8 november 2019 om 08:56
Laatste update: 8 november 2019 om 15:29

Apple heeft updates voor iOS en iPadOS uitgebracht, waarmee onder meer het probleem met te snel afsluitende apps wordt opgelost.

Gebruikers van iOS 13 en iPadOS 13 klagen sinds eind oktober dat hun iPhone en iPad apps en taken sneller afsluit dan gebruikelijk. Als bijvoorbeeld wordt gewisseld tussen twee apps, moet de eerste app daarna weer volledig worden geladen. Wie halverwege het schrijven van een e-mail even naar een andere app wisselde, was plots de hele e-mail kwijt.

Dat probleem moet met de nieuwe updates iOS 13.2.2 en iPadOS 13.2.2 opgelost zijn. De updates zijn sinds donderdagavond beschikbaar.

Ook wordt met de update een probleem verholpen waarbij iPhones tijdelijk hun bereik verloren na een telefoongesprek. Ook een probleem met tijdelijk niet beschikbare mobiele data moet zijn opgelost.

Relatief veel bugs

iOS 13 verscheen op 19 september, en lijkt meer problemen te kennen dan voorgaande iOS-versies. De eerste update verscheen al vijf dagen later, de volgende drie dagen daarna. Inmiddels zijn er al zes updates voor iOS 13 verschenen, waarvan er drie specifiek gericht waren op het verhelpen van problemen, niet op het toevoegen van nieuwe functies.

iOS 13.2 voegde onlangs wel een reeks nieuwe emoji en de Deep Fusion-camerafunctie voor de iPhone 11-serie toe.

Handige tips voor iOS 13:

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's