© Floris Heuer

Nagenieten: Bright Day was één groot feest
Bright Day 2019

Nagenieten: Bright Day was één groot feest

28-11-2019 15:14 Laatste update: 29-11-2019 12:49

Op tech-festival Bright Day hebben 20 duizend bezoekers afgelopen weekend genoten van meerdere Nederlandse tech-primeurs en de internetsterren The Hacksmith, Royalistiq en Stefanie Joosten. Een terugblik.

Volgende Bright-event niet missen? Download onze app: iPhone of Android

En volg ons op FacebookTwitter en Instagram.

Techfest Bright Day heeft afgelopen weekend ruim 20 duizend bezoekers mogen ontvangen. Ze zijn getrakteerd op een dag vol vernieuwing, inclusief diverse Nederlandse primeurs. 

Zo gaven Oppo en T-Mobile de eerste publieke demonstratie van 5G mobiel internet. Liet Samsung zijn vouwtelefoon Galaxy Fold voor het eerst in Nederland zien. Organiseerde de Drone Racing Federation de eerste dronesoccerwedstrijd op Nederlandse bodem. Konden bezoekers voor het eerst een proefrit maken op de de elektrische brommer Brekr uit de Achterhoek. En maakte Defensie gebruik van een unieke Holocinema om over zijn belangrijke missie te vertellen.

'Make it real'

Ook voor het eerst in Nederland: YouTube-ster James Hobson, beter bekend als The Hacksmith, met meer dan 7 miljoen abonnees. Onder het motto ‘make it real’ bouwt hij beroemde props uit sciencefiction- en superheldenfilms na tot werkend apparaat, zoals het schild van Captain America, de lightsaber uit Star Wars en het masker van Iron Man. Op de main stage tijdens Bright Day vertelde Hobson over zijn tik voor tech.

Naast The Hacksmith presenteerde David Lemereis op de main stage zijn geliefde Bright Uitpakparty-gadgetshow. Het Nederlandse model en actrice Stefanie Joosten deed een boekje open over hoe zij onder gamers wereldberoemd werd als personage Quiet in Metal Gear Solid V. En Youtuber Royalistiq maakte vooral de jongere bezoekers gek door live zijn Fortnite-kunsten te vertonen en tips te geven.

Jong en oud

“We hebben alles gegeven en ik heb alleen maar blije gezichten gezien, geweldig”, vertelt Bright-bedenker en hoofdredacteur Erwin van der Zande trots. “Jong en oud, vaders en zonen, moeders en dochters, hipsters en nerds, Bright Day was weer een groot feest voor nieuwsgierig en tech-minded Nederland. Ik kijk nu al uit naar de tiende editie in 2020.”

Aftermovie: Bright Day 2019

Meer video's? Abonneer je op het Bright YouTube-kanaal