© OnLeaks

Nieuwe Samsung Galaxy 'S11' komt op 11 februari
Ook een opvouwbare?

Samsung presenteert Galaxy 'S11' op 11 februari

6 januari 2020 om 08:58
Laatste update: 14 januari 2020 om 14:08

Samsung heeft aangekondigd dat de Galaxy S11 of S20-telefoon op 11 februari wordt gepresenteerd. Er komt ook een extra toestel.

Nadat de lancering al even uitlekte, heeft Samsung nu zelf een officiële aankondiging geplaatst voor de presentatie van de opvolger van de Galaxy S10. De presentatie van de nieuwe smartphone vindt plaats op 11 februari van dit jaar.

Aan de verhulde apparaten is af te lezen dat Samsung in ieder geval twee toestellen gaat aankondigen, maar het is niet duidelijk of het hiermee de verschillende groottes van de nieuwe S11 bedoelt. Er wordt gehoopt dat Samsung ook een nieuwe opvouwbare telefoon presenteert, die vergelijkbaar is met de nieuwe Motorola Razr-telefoon en dus lijkt op een ouderwetse klaptelefoon.

Galaxy S11 of S20?

Ondanks de perfect gekozen datum is het niet zeker of de telefoon daadwerkelijk de Galaxy S11 gaat heten. Samsung zou overwegen om de telefoon de Galaxy S20 te noemen.

Er zijn al computeranimaties gemaakt op basis van eerder gelekte informatie. Naar verwachting krijgt de 'S11' een hole-punch selfiecamera in het midden van de telefoon (en niet meer in de rechterbovenhoek) en krijgt het een groot camera-eiland achterop met vier camerasensoren. Naar verwachting krijgt de S11 een scherm met de hogere verversingssnelheid van 120Hz, waarmee het meegaat in de trend die gestart is door OnePlus en Asus ROG.

De roddels over de nieuwe telefoon passen perfect onder het doek dat Samsung in de aankondiging over de apparaten trekt.

De persconferentie van Samsung start op 11 februari om 20.00 uur Nederlandse tijd en wordt live gestreamd.

Vorige week kondigde Samsung nog goedkopere versies van de S10 en Note10 aan: de Galaxy S10 Lite en Note10 Lite.

Kijk ook: dit is de Galaxy Fold

Volg Bright op YouTube voor meer smartphone-reviews

Lees meer over:

Deel via