Tv's Samsung en Philips krijgen ook 'juiste filminstellingen'
Filmmaker Mode

Tv's Samsung en Philips krijgen ook 'juiste filminstellingen'

08-01-2020 08:38 Laatste update: 08:42

Samsung en Philips gaan de nieuwe Filmmaker Mode op hun tv's toepassen. Tv's krijgen dan automatisch de juiste instellingen voor het kijken van films.

Samsung, Kaleidescape en TP Vision, dat tv's maakt onder de merknaam Philips, volgen LG, Panasonic en Vizio met de invoering van de Filmmaker Mode. Die merken maakten in augustus al bekend de modus aan hun tv's toe te voegen. Met de Filmmaker Mode worden de kleuren en beeldsnelheid van tv's op zo'n manier ingesteld, dat films eruit zien zoals ze door de filmmaker bedoeld zijn.

De meeste tv's worden tot nu toe standaard geleverd met allerlei instellingen om beelden soepeler te maken, en kleuren voller. Dat gaat ten koste van het uiterlijk van films, vinden veel grote regisseurs.

Om te zorgen dat consumenten films zien zoals ze bedoeld zijn, werd vorig jaar de Filmmaker Mode in het leven geroepen door UHD Alliance, een samenwerking tussen filmstudio's, distributeurs en tv-makers over het aanbieden van 4K-video.

Alleen voor nieuwe tv's

Het is nog niet duidelijk in welke tv's van Samsung, Kaleidescape en Philips de Filmmaker Mode gaan ondersteunen.

LG beloofde eerder al dat al zijn nieuwe 4K- en 8K-tv's de modus dit jaar krijgen. Panasonic voegt de modus in ieder geval toe aan zijn OLED HD 2000-serie, en mogelijk aan meer toestellen.

Scorsese en J.J. Abrams

De tv's van die merken zullen de modus automatisch inschakelen: als een geschikte film wordt gestart, wordt het beeld automatisch aangepast. Bekende regisseurs als Martin Scorsese, J.J. Abrams, James Cameron, Rian Johnson en Christopher Nolan hebben hun steun voor de Filmmaker Mode al uitgesproken.

Sony en de snelgroeiende Chinese tv-maker TCL ondersteunen de Filmmaker Mode nog niet.

Review: de ideale beamer voor je thuisbios?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's