© Samsung

Samsung kopieert Apple Face ID-logo in CES-presentatie
Opnieuw

Samsung kopieert Apple Face ID-logo in CES-presentatie

08-01-2020 10:15 Laatste update: 10:17

Samsung heeft weer bewust of onbewust iets van Apple gekopieerd: het Face ID-logo van Apple werd gebruikt in de CES-presentatie van Samsung.

Het logo werd gebruikt tijdens een onderdeel van de presentatie waarin Samsungs investeringen in cyberveiligheid werden besproken. Op de achtergrond was het Face ID-logo te zien dat iPhone-gebruikers zien als zij hun iPhone of een beveiligde app met gezichtsherkenning willen ontgrendelen.

Het logo van Apple is gebaseerd op het opstartlogo van de originele Macintosh-computer uit 1984, ontworpen door Susan Kare. De versie die Samsung toonde lijkt niet letterlijk gekopieerd van Apple, merkt iMore op. De lijnen zijn wat dikker en de hoeken zijn wat vierkanter; vermoedelijk heeft Samsung het logo van Apple nagetekend. Het gekopieerde Face ID-logo komt op de site of verpakkingen van Samsung niet voor.

Apple wordt vaker gekopieerd

Samsung heeft een jarenlange juridische strijd met Apple achter de rug. Apple klaagde Samsung aan voor het kopieëren van het ontwerp en de werking van de iPhone. De jury ging daar in mee, en na enkele hoger beroepen werd de zaak in 2018 geschikt.

Apple wordt nog steeds regelmatig gekopieerd. Toen de iPhone X met een scherminkeping kwam, volgden allerlei Android-merken snel. Huawei kopieerde onlangs nog Apple's populaire AirPods en Xiaomi keek naar Apple's Memoji en kwam met het vrijwel identieke Mimoji.

Meer van techbeurs CES 2020:

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's