Nieuw record

Nieuwjaarsdag meest winstgevende dag ooit voor Apple App Store

Nieuwjaarsdag meest winstgevende dag ooit voor App Store Apple
8 januari 2020 om 12:02
Laatste update: 8 januari 2020 om 12:05

De App Store van Apple heeft een nieuw record gevestigd. Nog nooit werd er zoveel geld in de winkel uitgegeven als op afgelopen Nieuwjaarsdag.

Op die dag draaide de App Store een omzet van 386 miljoen dollar (circa. 350 miljoen euro). Dat is twintig procent meer dan dezelfde dag een jaar eerder, aldus een persbericht van het bedrijf.

Rond de feestdagen werd 1,42 miljard dollar (1,28 miljard euro) uitgegeven aan apps bij Apple. Ook dat is meer dan de afgelopen jaren in diezelfde periode werd besteed.

De mijlpaal is goed nieuws voor app-makers, maar ook voor Apple. Een deel van alle opbrengsten wordt altijd ingehouden door de techreus. 

App-uitgaven stijgen rond de feestdagen altijd naar een hoogtepunt, omdat iTunes-tegoedkaarten cadeau worden gedaan. Die worden in de periode daarna uitgegeven, met een piek op Nieuwjaarsdag. 

Games uitermate populair

Afgelopen week dachten de analisten van Sensor Tower al dat er buitengewoon veel werd uitgegeven in appwinkels. Zij schatten in dat tijdens kerst 210 miljoen dollar (189 miljoen euro) opging aan mobiele spelletjes. Het merendeel ging naar extra's in spellen zoals PUBG Mobile en Fortnite.

Apple heeft geen cijfers gedeeld voor andere diensten, zoals Apple Music en Apple Arcade. Wel zou de helft van alle Apple Music-abonnees inmiddels de nieuwe songtekstfunctie hebben geprobeerd.

De beste Nederlandse apps in 10 jaar App Store

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's