© XDA Developers

Gelekte foto's bevestigen Samsung Galaxy S20
Geen S11

Gelekte foto's tonen 'Samsung Galaxy S20'

13 januari 2020 om 08:19
Laatste update: 13 januari 2020 om 15:22

De volgende high-end Samsung-telefoon gaat de Galaxy S20 heten. Dat blijkt uit gelekte beelden van de smartphone, die in februari zou worden aangekondigd.

Het toestel dat tot nu toe bekend stond als de Galaxy S11, gaat de Galaxy S20 heten. Dat blijkt uit foto's van Android-forum XDA-Developers, waarop het startscherm van één van de nieuwe toestellen te zien is. 'Samsung Galaxy S20+ 5G', meldt dat scherm.

Samsung zou opnieuw drie telefoons uitbrengen in zijn belangrijkste serie: de Samsung Galaxy S20, S20 Plus en S20 Ultra. Vermoedelijk verschillen die toestellen vooral in schermformaat, en krijgt het Ultra-model een geavanceerder camerasysteem.

De S20+ heeft achterop een rechthoekige cameravlak met een flitser, microfoon en vier camera's.

Geen gebogen schermranden meer

De schermranden van de S20-modellen zouden minder gebogen zijn dan bij voorgaande toestellen. De Galaxy S20+ zou grotendeels plat aanvoelen in de hand, zegt de bron van XDA-Developers.

De S20 heeft opnieuw een cameragat in het scherm dat net als bij de Note 10 bovenaan in het midden van het scherm zit, en niet in de hoek zoals bij de Galaxy S10. Een toegewijde knop voor assistent Bixby ontbreekt bij de S20. Een sticker achterop het gelekte toestel stelt overigens: 'geen foto's toegestaan, informatie niet lekken'.

Alle S20-modellen zouden 12 GB aan werkgeheugen krijgen. Bij de S10-lijn had alleen het duurste model 12 GB RAM.

Event op 11 februari

Samsung houdt op 11 februari zijn grote Unpacked-evenement in San Francisco waar de nieuwe toestellen hoogstwaarschijnlijk gepresenteerd worden. Tijdens dat evenement wordt vermoedelijk ook Samsungs nieuwe klaptelefoon met opvouwbaar scherm onthuld.

Slimme kraan, knuffelrobot en handige lunchbox: te koop in 2020!

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's