Samsung komt met slimme stoomkast voor kleding

Samsung komt met slimme stoomkast voor kleding

21-01-2020 14:14 Laatste update: 14:22

In navolging van concurrent LG komt ook Samsung met een slimme stoomkast. De AirDresser maakt je kleding schoon en kreukvrij.

De Samsung AirDresser moet met een hoop technologie kleding in een goede conditie houden. De kledinghangers Air Hangers blazen lucht aan de binnenkant van de kleding om stof weg te blazen. Aan de buitenkant gebeurt hetzelfde met de Jet Air-technologie. Samsung zegt dat dit proces stil genoeg is dat je het in de slaapkamer niet stoort.

Vervolgens wordt de kleding grondig gestoomd met hoge temperatuur stoom om bacteriën en virussen te doden. De AirDresser is ook nog uitgerust met een deodoriserend filter om de kleding van ongewenste luchtjes te ontdoen. De AirDresser kan bovendien kreukels zonder strijken verwijderen met stoom en luchtstroompjes.

Geen wateraansluiting nodig

De AirDresser maakt de kast zelf schoon zonder schoonmaakmiddelen. Eens in de 40 cycli krijgt de eigenaar een notificatie dat de kast schoongemaakt moet worden. De AirDresser heeft verwijderbare watercontainers ingebouwd en vergt geen wateraansluiting. De kast kan overal geïnstalleerd worden.

Hoeveel de AirDresser kost heeft Samsung nog niet gemeld. Het is ook nog niet bekend of hij in Nederland beschikbaar zal zijn.

LG Styler

Afgaand op de prijs van de LG Styler, die vergelijkbare features heeft, zal ook de AirDresser niet goedkoop zijn. De LG Styler kostte bij de introductie eind 2016 in Nederland zo'n 2200 euro en is inmiddels voor ongeveer 1700 euro verkrijgbaar. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s