© Bright

Review: deze telefoonstandaard is handiger dan je denkt
Phone Stand

Review: deze telefoonstandaard is handiger dan je denkt

14-03-2020 20:01 Laatste update: 20:05

Bram van Dijk

Bram maakt nu al maanden gebruik van de Moft X Phone Stand en hij wil niet meer zonder. Alleen de duurzaamheid baart hem zorgen.

Eind vorig jaar kreeg ik de Moft X Phone Stand toegestuurd, nadat ik eerder een review schreef over de Moft Laptop Stand. De telefoonstandaard is een ingenieus viltkartonnen vouwsticker die je achterop je telefoon plakt.

Door de bovenlaag naar binnen te vouwen, krijg je een driehoek, waardoor je telefoon fier overeind blijft staan. Draai je je telefoon een kwartslag, dan blijft de telefoon dankzij de standaard ook horizontaal staan en is het ideaal om een videootje te kijken.

Telefoon ligt nooit meer op z'n rug

Mijn verwachtingen waren laag, maar ik moet zeggen dat ik de sticker niet meer wil missen op mijn telefoon. Ik gebruik hem de hele dag door, mijn telefoon ligt nooit meer op zijn rug maar staat me altijd vrolijk aan te kijken. Het voelt bijna als een extra productiviteitsscherm in plaats van afleiding. En dat voor nog geen 20 euro.

Ook is het een waardige opvolger van de Popsocket, ook al zo'n onderschatte topgadget, die ik kroonde tot 'de gadget van het jaar 2017'.

Te grote telefoons

Beide gadgets helpen namelijk bij het ongelukkige gevolg van de trend dat alle moderne toptelefoons erg groot zijn. Hierdoor kan je ze niet meer met één hand bedienen en zijn ze moeilijker vast te houden.

Ik merk dat ik de Moft bij het bedienen van mijn telefoon vrijwel altijd uitgevouwen heb, zodat ik meer grip heb voor mijn 6,7 inch telefoon. Twee vingers door de houder, mijn wijsvinger erboven en ik haal plots wel de bovenkant van het scherm met mijn duim.

Autohouder

Mijn telefoon, op dit moment de Oneplus 7T Pro, is zo groot en zwaar dat hij steeds uit mijn autohouder valt. Ook daarvoor biedt deze Moft een perfecte oplossing.

De meegeleverde magnetische plakstrip heb ik nu op mijn dashboard geplakt, waardoor in mijn telefoon zonder moeite in de auto aan de magneetstrip hang. Hij is er nog geen enkele keer afgevallen, ondanks dat ik de strip al een keer heb verplaatst.

Rafelrandjes

Wel moet ik zeggen dat de houder na vier maanden intensief gebruik wat begint af te takelen. Zo komen er rafelrandjes aan de sticker en is de stof in de schuine hoek van de Moft iets aan het loslaten. Ook plakt de onderste centimeter van de sticker niet zo goed meer.

Toch doet hij het nog steeds goed en heeft-ie zijn geld al opgebracht. Ik ben benieuwd welke producten Moft nog meer op de markt gaat brengen. De nieuwe laptophouder die transformeert tot een stabureau heeft ook mijn aandacht getrokken.

Nog even over de laptophouder

In mijn review van de onzichtbare laptophouder was ik voorzichtig positief, maar nu moet ik helaas zeggen dat ik deze houder zo goed als nooit meer gebruik.

Mijn polsen deden te veel pijn bij het typen en ik maak te weinig gebruik van een extern toetsenbord om te laptop op de hoogste stand te gebruiken. De telefoonstandaard houdt het nu al langer vol.

Grote smartphones: de Samsung S20