Witte Huis vraagt hulp techbedrijven bij bestrijding coronavirus
Covid-19

Witte Huis vraagt hulp techbedrijven bij bestrijding coronavirus

12-03-2020 09:05 Laatste update: 09:05

Het Witte Huis heeft grote Amerikaanse techbedrijven gevraagd om te helpen de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Ook vraagt de regering van Trump de techbedrijven om nepnieuws rond het virus tegen te gaan, meldt The Washington Post. Het Witte Huis had woensdag een overleg van twee uur met bedrijven als Amazon, Facebook, Google, Microsoft en Twitter.

Het Witte Huis hoopt dat de techbedrijven kunnen helpen de verspreiding van het virus beter in kaart te brengen.

Ook vraagt de Amerikaanse regering hulp voor burgers die thuiswerken of thuis school volgen. Onder meer Google en Microsoft geven al tijdelijk gratis diensten voor thuiswerken weg.

Hoaxes

Het Witte Huis dringt daarnaast aan op meer samenwerking tussen de bedrijven, vooral op het gebied van de bestrijding van nepnieuws en schadelijke hoaxes. Facebook, Twitter en YouTube proberen bij berichten en video's over het virus al aan te geven of die uit betrouwbare bron komen. Apple en Google weren onofficiële apps over het coronavirus uit hun appwinkels.

Thuiswerken

Veel techbedrijven laten een deel van hun personeel ondertussen thuiswerken. Zo moeten alle medewerkers van Twitter wereldwijd thuiswerken, en raadt Google zijn medewerkers om de komende tijd niet naar kantoor te komen.

Coronacrisis treft ook tech-sector

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's