'Aankondiging iPhone 9 op 15 april, kort daarna in winkels'
Enkele weken

'Aankondiging iPhone 9 op 15 april, kort daarna in winkels'

01-04-2020 07:49 Laatste update: 08:07

Apple zou de nieuwe, goedkopere iPhone 9 op 15 april willen onthullen.

Dat blijkt uit interne communicatie van Apple die analist Jon Prosser heeft ingezien. De telefoon moet op 22 april, een week naar de presentatie, in de winkels liggen. De plannen zouden door de huidige coronaproblemen echter nog kunnen wijzigen.

Bronnen dachten eerder nog dat de iPhone 9 op 31 maart gepresenteerd zou worden, maar die datum ging zonder onthulling voorbij. Wel werden rond het einde van maart een nieuwe MacBook Air en iPad Pro uit de doeken gedaan.

Budgettelefoon

Ingewijden spreken al maandenlang over de komst van een nieuwe budget-iPhone, die bekend moet staan als de iPhone 9 of iPhone SE 2. Qua uiterlijk zou het toestel identiek zijn aan de iPhone 8, maar de interne hardware is gemoderniseerd. De telefoon gebruikt net als bij vroegere telefoons een Touch ID-vingerafdrukscanner in plaats van het nieuwere Face ID.

Hoesjes

Winkels van de Amerikaanse keten Best Buy ontvingen recent hoesjes voor de nieuwe iPhone, die pas vanaf 5 april verkocht mogen worden. Dat doet vermoeden dat de telefoon rond die datum gepresenteerd zou worden.

CarKey

Tegelijkertijd zijn er nieuwe aanwijzingen voor de goedkopere iPhone gevonden in de laatste testversie van iOS. Hierin wordt verwezen naar een nieuwe iPhone met 4,7 inch-scherm die een vingerlezer gebruikt voor verificatie.

Uit de code blijkt dat de iPhone 9 ondersteuning biedt voor het nieuwe CarKey-protocol. Hiermee kan je smartphone worden gebruikt om een auto te starten. Het nieuwe toestel zou dit zelfs kunnen doen als de iPhone is uitgeschakeld, iets dat onmogelijk is op oudere telefoons met Touch ID.

Nieuwe iPad Pro:

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's