Apple iPhone SE
Smartphones (250-500 euro)

Apple iPhone SE

17 april 2020 om 12:53
Laatste update: 12 februari 2021 om 09:58

De iPhone SE is een weinig opvallende maar prima uitgeruste en zeer toekomstbestendige iPhone, voor een on-Apple lage prijs.

De nieuwe iPhone SE gebruikt net als zijn vier jaar oude voorganger een bekend uiterlijk. Bij de nieuwe SE is dat de behuizing van de Phones 6 tot en met 8: wie zo'n toestel heeft vast gehad weet hoe de iPhone SE oogt en voelt. Geen nieuw design dus, wel een vertrouwd gevoel met thuisknop, herkenbare bediening en vooral erg toekomstbestendig.

De iPhone SE gebruikt namelijk de nieuwste, snelste A13-chip van Apple. Die zit ook in de bijna dubbel zo dure iPhone 11 en de nog duurdere 11 Pro. Begin 2020 hoeft de A13 niemand voor zich te dulden: dit is de snelste mobiele chip op de markt, punt. Dat is belangrijk, want die chip staat gelijk aan de levensduur van het toestel. Dat zit met de A13 wel goed: je weet nu al dat je zeker vijf jaar met de SE kan doen, met altijd de nieuwste iOS-versie.

De camera van de SE is een enkele 12 megapixellens. Die biedt opties als het maken van foto's met kunstmatige scherptediepte, maar heeft geen nachtmodus. Bovengemiddeld goede prestaties in deze prijsklasse, al zijn er concurrenten die meerdere lenzen bieden. Het 4,7 inch retina-scherm van de SE oogt met een resolutie van 1334×750 pixels scherp, het ontwerp van de telefoon met brede schermranden is wat gedateerd maar ook erg handzaam. De Touch ID-vingerafdrukscanner in de thuisknop blijft razendsnel en erg veilig.

De iPhone SE is een beetje een vreemd dier: een iPhone 8 met de camera van een iPhone XR en de chip van een iPhone 11. Toch maakt die optelsom een bijzonder aantrekkelijke iPhone voor een grote groep mensen, die weinig waarde hecht aan meer scherm en meer camera's, zeker voor de scherpe prijs.

De introductieprijs van de Apple iPhone SE is 489 euro. Check Belsimpel voor de actuele prijs.

Pluspunten:Minpunten:
  • Razendsnelle chip
  • Prima camera
  • Bekend ontwerp
  • Draadloos oplaadbaar
  • Snelle vingerscanner
  • Lang houdbaar
  • Oud ontwerp
  • Kleine accu

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.