Games

Gamebedrijven EA en Activision profiteren van coronacrisis

Gamebedrijven EA en Activision profiteren van coronacrisis
6 mei om 07:53
Laatste update: 6 mei om 09:17

Game-uitgevers EA en Activision Blizzard hebben afgelopen kwartaal goede cijfers neergezet. Dat is vermoedelijk te danken aan het coronavirus, waardoor veel mensen thuiszitten en meer tijd hebben om te gamen.

De EA-game Star Wars Jedi: Fallen Order zou inmiddels door meer dan 10 miljoen mensen zijn gespeeld. FIFA 20 zag het aantal spelers groeien naar een totaal van 25 miljoen. Het bedrijf laat personeel tijdens de crisis vanuit huis werken en startte campagnes om thuiszitters aan het gamen te krijgen.

Bij Activision Blizzard was de groei voornamelijk te danken aan Call of Duty: Modern Warfare, Warzone en World of Warcraft. Dat die laatste populair is in coronatijden, bleek eerder al: servers van het spel raakten begin dit jaar overbelast in China toen dat land in lockdown ging.

Het zijn bijzondere tijden voor de game-industrie. Pc-gameswinkel Steam brak in maart nog alle records, toen op hetzelfde moment ruim 20 miljoen spelers waren ingelogd. De winkel paste uiteindelijk zijn downloadbeleid aan om overlast op het internet te voorkomen. 

Cijfergroei

Die trend was ook terug te zien in de meest recente kwartaalcijfers: Activision Blizzard boekte vorig kwartaal een omzet van 1,79 miljard dollar, terwijl voorheen werd gerekend op 1,64 miljard dollar in diezelfde periode. 

EA boekte in datzelfde kwartaal een omzet van 1,39 miljard dollar, met een winst van 418 miljoen. Daarmee is de winst meer dan verdubbeld ten opzichte van een jaar geleden, toen er 209 miljoen dollar werd geboekt in hetzelfde kwartaal.

Dit weten we over de PlayStation 5 en Xbox Series X

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's