Forecast

Facebook test app om samen de toekomst te voorspellen

24 juni 2020 om 14:25
Laatste update: 24 juni 2020 om 14:28

Facebook test een nieuwe app waarin gebruikers met bepaalde kennis voorspellingen kunnen doen door antwoord te geven op allerlei stellingen.

De app Forecast is vooralsnog alleen beschikbaar voor gebruikers in de VS en Canada, maar de resultaten zijn openbaar te bekijken op de site van Forecast. De app is ontwikkeld door het NPE Team, de interne R&D-tak van Facebook.

Vooralsnog worden deelnemers alleen nog op uitnodiging toegevoegd. Het gaat nu om onderzoekers en academici op het gebied van onder meer gezondheidszorg.

Die experts krijgen stellingen voorgelegd over onder meer het coronavirus. Voorbeelden zijn: "Komt er in de VS een tweede coronagolf in 2020?" En: "Hoeveel coronadoden zal de VS melden op 31 december 2021?"

Onderbouwde gokken

De experts kunnen hun verwachting invullen, een onderbouwde gok. Ook kunnen gebruikers zelf stellingen toevoegen, waar de rest op kan reageren. Stellingen worden gesloten als de vraag beslecht is, bijvoorbeeld omdat een datum is bereikt.

Gebruikers kunnen in de app punten verdienen, die zij weer uitgeven met het beantwoorden van meer stellingen.

Facebook stelt dat zijn onderzoeksteam nieuwe dingen van elkaar en over de wereld heeft geleerd door Forecast te gebruiken. De app is nog in een vroeg stadium. De kwaliteit van de voorspellingen wordt nog onderzocht.

Rijden op waterstof: is dit de toekomst?