Terug in ontwikkeling

Amazon draait verschijning multiplayergame Crucible terug na flop

Amazon draait verschijning multiplayergame Crucible terug na flop
1 juli 2020 om 12:32
Laatste update: 1 juli 2020 om 12:54

Webwinkelgigant Amazon heeft de verschijning van zijn multiplayerspel Crucible weer teruggedraaid, nadat deze werd overladen met kritiek.

Dat heeft Amazon's gamestudio bekendgemaakt in een blogbericht. De ontwikkeling van het spel zal weer worden voortgezet, zodat alle ontvangen feedback kan worden verwerkt.

Crucible werd eind mei uitgebracht. In het multiplayerspel nemen teams het tegen elkaar op, maar al snel bleek de game vol te zitten met bugs en fouten. Hierdoor crashte het spel om de haverklap, waardoor spelers opnieuw moesten opstarten.

Terug naar testfase

Hoewel Crubile weer terug in ontwikkeling gaat, kunnen huidige spelers gewoon tegen elkaar blijven gamen. Zij doen nu automatisch mee aan een besloten testfase waarbij de ontwikkelaars meekijken om mogelijke nieuwe foutjes te ontdekken.

Amazon wil al een tijdje groots uitpakken op de gamesmarkt, maar heeft tot op heden nog geen grote hit in handen. Het bedrijf werkt op dit moment ook aan het online rollenspel New World. Deze werd na meerdere feedbackrondes al een paar keer compleet overhoop gegooid.

Sony onthult de PlayStation 5