© Microsoft

Microsoft Teams zet videobellers samen in een virtuele ruimte
Virtueel samenzijn

Microsoft Teams zet videobellers samen in een virtuele ruimte

09-07-2020 10:16 Laatste update: 11:20

Microsoft heeft een nieuwe functie aan zijn videobeldienst Teams toegevoegd. Gebruikers worden samen in een virtuele vergader- of collegezaal gezet.

De nieuwe Together-modus van Microsoft Teams gebruikt kunstmatige intelligentie om het hoofd en bovenlichaam van gebruikers los te knippen van de achtergrond. Vervolgens worden de deelnemers samen naast elkaar tegen een gedeelde achtergrond geplakt.

Microsoft start de uitrol van de Together-modus met een collegezaal-achtergrond. In augustus is de functie voor iedereen beschikbaar, later komen er meerdere achtergronden.

Volgens Microsoft maakt een gedeelde achtergrond het makkelijker om de dynamiek van een fysieke vergadering te benaderen. Deelnemers kunnen elkaars lichaamstaal beter lezen en kunnen zich makkelijker op elkaars gezichten concentreren, zegt het bedrijf.

Automatisch wisselen

Teams krijgt daarnaast een Dynamische weergave, dat kan worden aangepast aan de eisen van de gebruiker. Er kan een groot raster met alle deelnemers worden getoond, tot 49 tegelijk.

Ook kunnen deelnemers naast een presentatie worden getoond. Kunstmatige intelligentie zorgt voor een optimale verdeling van de schermruimte. Deze functie wordt vanaf donderdag uitgerold, en zal in augustus voor iedereen beschikbaar zijn.

Videobellen? Houd je aan deze 10 regels: