Sociale media

'Facebook bouwt app voor videobellen met celebs'

facebook super celebs videobellen bekende mensen influencers
16 december 2020 om 17:08
Laatste update: 16 december 2020 om 17:29

Facebook zou komen met een nieuw videoplatform, genaamd Super, waar mensen tegen betaling kunnen communiceren met beroemdheden en influencers.

Dat meldt Bloomberg op basis van een anonieme bron binnen Facebook. Met Super kunnen bekende mensen of ondernemers live interactieve video’s uitzenden. Het publiek kan tegen betaling digitale cadeautjes kopen of betalen om zelf in beeld te verschijnen om een vraag te stellen of een selfie te maken.

Ook kunnen de hosts van de video via de livestream producten verkopen. Het platform zou op dit moment nog intern getest worden. Facebook geeft zelf nog geen commentaar.

Het concept lijkt wat op dat van Cameo, waarmee mensen bekende personen kunnen betalen om een vriend een persoonlijke videoboodschap te sturen.

Nu meerdere overheden Facebook ervan beschuldigen een illegaal monopolie te hebben gekregen op de markt van sociale media, zal het bedrijf meer diensten intern moeten ontwikkelen in plaats van concurrenten over te nemen. 'Super' wordt gemaakt door Facebooks New Product Experimentation-team, dat in 2019 werd opgezet. 

Like Bright ook op Facebook.

Welke smartphone moet je kopen?