© Apple

'iPhone krijgt vanaf 2022 periscooplens'
Zoom

'iPhone krijgt vanaf 2022 periscooplens'

22 juli 2020 om 12:23
Laatste update: 22 juli 2020 om 12:29

Apple zou de nieuwe iPhones in 2022 voorzien van speciale periscooplenzen om de fotokwaliteit te verbeteren.

Dat meldt de doorgaans goed ingevoerde Apple-analist Ming-chi Kuo op basis van niet nader genoemde bronnen, aldus 9to5Mac.

Het zou niet gaan om grote perioscooplenzen zoals bij zelfstandige camera's. De lenzen van de toekomstige iPhone zouden er van buiten identiek uitzien, maar trucs zorgen ervoor dat er alsnog veel meer ingezoomd kan worden op het camerabeeld.

Apple is dan niet de eerste telefoonfabrikant die zo'n soort lens gebruikt: het Chinese Huawei zette dezelfde technologie al eens eerder in.

Volgens Kuo gaan het Koreaanse Semco en het Chinese Sunny Optical vanaf dit jaar ook lenzen leveren voor de iPhone, te beginnen met de iPhone 12. De autofocus van deze iPhone zou ook een nieuw systeem van Semco gebruiken, waardoor beelden sneller scherp worden gemaakt.

iPhone 12

Apple zal naar verwachting in september dit jaar de iPhone 12 presenteren. Vermoedelijk verschijnen er vier modellen met schermgroottes tussen de 5,4 en 6,7 inch. 

Het ontwerp van de iPhone zou voor het eerst in jaren weer compleet veranderen. De schermranden worden ditmaal afgevlakt, terwijl de zijkanten van de telefoon zijn omringd door een metalen band.

Review: iPhone SE