Halo, Fable en Forza

Microsoft onthult nieuwe games: dit verschijnt er voor Xbox Series X

Microsoft onthult nieuwe games: dit verschijnt er voor Xbox Series X
24 juli om 08:30
Laatste update: 24 juli om 08:30

Na Sony heeft ook Microsoft zijn nieuwe games voor de volgende generatie spelcomputers onthuld. Tussen het aanbod staan onder andere een nieuwe Halo en Fable.

Microsoft brengt eind dit jaar zijn nieuwe Xbox Series X-spelcomputer uit. Eerder toonde het bedrijf al games van andere studio's voor dit apparaat, maar tijdens een evenement deze week werden spellen gemaakt door Microsoft's eigen studio's getoond. 

Daarnaast besprak het bedrijf ook alsnog een paar titels van andere studio's. Volgens de techgigant zullen veel getoonde spellen ook voor de Xbox One verschijnen, maar zien ze er op de Series X mooier uit.

Halo: Infinite was al eerder aangekondigd, maar tijdens het evenement werden de eerste gameplaybeelden getoond. 

Exomecha wordt een gratis competitief schietspel van een nieuwe studio, waarin spelers met grote robots het tegen elkaar opnemen. 

In Echo Generation reis je door een grimmige, verlaten en moderne wereld waar je beurtelings tegen monsters vecht.

Hello Neighbor 2 is een vervolg op een cartoony horrogame waar je bij de buren naar binnensluipt.

Balan Wonderworld wordt gemaakt door de maker van Sonic the Hedgehog. Een kleurrijk platformspel dat ook voor de spelcomputers van Nintendo en Sony zal verschijnen.

State of Decay 3 is een nieuw vervolg in de zombiegamereeks, waarin ook dieren in monsters zijn veranderd.

Forza Motorsport wordt een nieuwe racegame, waarvan de eerste beelden zijn getoond. Verdere details over het spel ontbreken echter nog.

Tetris Effect: Connected wordt een coöperatief Tetris-spel met de visuele pracht van de eerste Tetris Effect.

CrossFireX is een hyperactief schietspel van de studio's achter Control, Alan Wake en Lost Ark.

Phantasy Star Online : New Genesis belooft de originele online game volledig op de schop te nemen. Gepland voor 2021, maar onduidelijk of hij ook in Europa verschijnt.

Medium is een horrorspel waarin twee parallelwerelden tegelijkertijd worden getoond.

Fable krijgt een nieuw deel op de Xbox Series X, maar details over het spel zijn nog niet bekendgemaakt.

Everwild is een sprookjesachtige game waarin je de natuur verkent. Van gamestudio Rare, die eerder spellen zoals Banjo Kazooie en Sea of Thieves ontwikkelde.

Tell Me Why is een episodische game van de makers van Life is Strange. Een broer en zus zien visioenen uit het verleden als ze iets emotioneels meemaken.

Ori and the Will of the Wisps verscheen eerder al, maar krijgt een update voor de Xbox Series X. Hierdoor draait het spel met 120 frames per seconde in een 4K-resolutie.

Grounded laat je overleven in de achtertuin van een gezin nadat je zo klein als een mier bent geworden. Gemaakt door de geroemde RPG-studio Obsidian Entertainment.

The Outer Worlds: Peril on Gorgon is een uitbreidingspakket die al op 9 september voor huidige spelcomputers verschijnt.

Avowed is een groot nieuw rollenspel van Obsidian Entertainment, dat zich afspeelt in de fantasywereld Eora.

As Dusk Falls moet een soort interactief stripboek worden met een tekenachtige stijl.

Destiny 2 wordt binnenkort via abonnementsdienst Game Pass aangeboden. Abonnees hoeven hierdoor niet telkens de uitbreidingspakketten van de game te kopen. In september beschikbaar.

S.T.A.L.K.E.R. 2 is het vervolg op de hitgame uit 2007, waarin je moet overleven in een nucleair Chernobyl.

Senua's Saga: Hellblade II volgt het eerste deel op, waarin de psychologische problemen van de hoofdrolspeler een grote rol speelden.

The Gunk is een 3D-spel van de makers van de Steamworld-reeks, die in het verleden vooral tweedimensionaal waren.

Psychonauts 2 laat spelers in de psyche van mensen duiken om problemen op te lossen. Het themalied wordt gezongen door Jack Black.

Sony onthult de PlayStation 5