Bright Podcast ?

Facebook verbiedt blackface: 'Like' of 'Dit is niet OK'?

13 augustus 2020 om 15:00
Laatste update: 13 augustus 2020 om 15:00

Facebook kwam deze week met groot nieuws: zwarte piet is niet meer welkom op zijn platforms. Is dat goed, en heeft Facebook niet te veel macht over de publieke discussie?

Luister deze podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor.

Een internationale maatregel die speciaal voor Nederland extra werd toegelicht door Facebook: een verbod op blackface. In veel landen is het zwart schminken van het gezicht al lang taboe, Nederland is met zwarte piet de vreemde eend in de bijt. Maar, zegt Facebook, het verbod geldt wereldwijd en dus ook voor Nederland, en ook voor zwarte piet.

Het nieuws heeft voor zowel positieve als negatieve reacties gezorgd, zowel over het beleid zelf als over de invloed die Facebook kan uitoefenen op het publieke debat. Ook de Bright Podcast doet een duit in het zakje.

Luister de podcast:

Volg deze podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor.

Of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Tips uit deze aflevering:

Gadget: Loqed, een slim slot voor je huis, dat volledig zonder sleutel werkt. Gemaakt door Nederlanders, en verschijnt in november. Erwin kon het slot van Loqed alvast uitproberen op zijn eigen voordeur – bekijk de video op het Bright YouTube-kanaal.

Game: Paper Mario: The Origami King voor de Nintendo Switch. Een bijzonder grappige, vrolijke en vreemde game met opvallend volwassen humor, een sterke verhaallijn en leuke puzzels. Haalt bijna het niveau van The Thousand Year Door en is één van de leukste games van 2020.

Serie: Normal People, een serie gebaseerd p de gelijknamige succesroman uit 2018 van de Ierse schrijfster Sally Rooney. Vertelt over de relatie tussen een meisje uit een rijk maar moeilijk gezin een intelligente jongen wiens moeder het minder breed heeft. Hun verschillen maken de relatie ingewikkeld, maar de serie des te meeslepender. Te bekijken op streamingdienst STARZPLAY.

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.