Volkswagen e-Up

De luxe Style-uitvoering van de e-Up

Elektrische auto's

Volkswagen e-Up

17-08-2020 17:01 Laatste update: 10-09-2020 11:00

Niet zo lang geleden kostte een elektrische auto nog minstens 40.000 euro. De Volkswagen e-Up! is voor zo'n 24.000 euro te koop. En hij is nog fijn ook.

Wie goedkoop een nieuwe elektrische auto wil rijden, heeft meer te kiezen dan ooit. De belangrijkste kandidaten zijn het trio van de Volkswagen-groep (de VW e-Up!, de Skoda Citigo E en de Seat Mii Electric) en de wat duurdere Opel Corsa E (30.000 euro) of Renault Zoe (33.000 euro inclusief accu). Heb je genoeg aan vier zitplaatsen dan raden we je de VW e-Up! aan. Wil je een vijfde zitplek dan is de Corsa E je auto. 

De Volkswagen e-Up! ziet er naar onze smaak het beste uit van de drie halfbroers uit de VW-stal. Maar kies vooral welke je leuk vindt of welke het snelst leverbaar is (voor dit jaar zijn ze al uitverkocht).

De e-Up is er in twee versies: de normale (vanaf 23.475 euro) en de luxe e-Up Style (vanaf 25.320 euro). De Style-uitvoering heeft onder meer blauwe sfeerverlichting, cruise control, achteruitrijcamera, parkeersensoren achter, een regen- en lichtsensor, Ypsilon lichtmetalen velgen, extra donker getinte achterruiten, en een dak en buitenspiegels in zwart metallic.

De accu onder de stoelen biedt 32,3 kWu en dat geeft je een reëel bereik van zo’n 200 kilometer. Het snelladen gaat met 40 kW niet heel erg rap, maar binnen een uur moet je weer 200 kilometer kunnen rijden. De e-Up! is dus vooral een auto voor je reguliere ritjes en minder geschikt als vakantieauto. 

Het infotainmentsysteem heeft een klem op het dashboard waarin je je smartphone kan plaatsen en met een kabeltje kan verbinden en opladen. Een app laat vervolgens je navigatie zien, maar ook de status van de auto. Grootste nadeel is dat je wel een hoesje moet hebben dat een beetje lekker in de klem past. Een walletcase is niet echt een optie. 

Gezien de meeste mensen niet meer dan 40 kilometer op een dag rijden is de e-Up! zeker als tweede auto een mooie instapmogelijkheid voor wie elektrisch wil gaan rijden. 

De nieuwe e-Up verving de Renault Zoe in onze koopgids Tesla Model 3

Kia e-Soul

Kijk ook: Seat Mii Electric