Kia e-Soul 64 kWu

Kia e-Soul 64 kWu

Kia e-Soul 64 kWu beste elektrische auto koop nederland kopen 2019 hyundai tesla
21 november 2019 om 20:05
Laatste update: 25 februari 2020 om 13:53

De Kia e-Soul biedt dankzij een grote actieradius stressloos rijden voor een prima prijs. De Soul is rijk uitgerust en heeft een uitgesproken ontwerp. Bright testte de nieuwe elektrische Kia.

In deze klasse van net boven de 40.000 euro wordt het gevecht gevoerd tussen louter Koreanen. De Hyundai Kona was de eerste favoriet in deze klasse. Al snel opgevolgd door de wat grotere Kia e-Niro, die nu weer verslagen wordt door zijn broer de e-Soul. Alle drie zijn ze aan te raden met zo'n 400 kilometer bereik, laadsnelheden tot 75 kW (350 km bereik in een uurtje) en zelfs op de instapversies een boel fraaie gadgets. 

De Kia e-Soul is onze favoriet, vanwege al die eigenschappen in combinatie met zijn uitgesproken ontwerp. De e-Niro is de rationale keuze, vanwege zijn extra binnenruimte voor een vergelijkbare prijs. De Soul kies je meer met je hart. 

Voor 43.000 euro koop je de DynamicLine. Die hangt al helemaal vol met opties. Adaptieve cruise control is standaard, een 10" navigatiesysteem met TomTom Live, Apple Carplay en Android Auto ook. Led-verlichting rondom is ook inbegrepen, net als de lichtmetalen velgen. Stoelverwarming en stuurwielverwarming maken het af.

Betaal je 2000 euro extra, dan krijg je nog een paar opties: stoelverwarming voor de achterstoelen, stoelkoeling voor de voorstoelen, dode-hoekdetectie, kruisend verkeersdetectie (bij het achteruit rijden worden dan auto's gespot die je zelf nog niet kunt zien). Leren bekleding, draadloos laden van je telefoon en moodverlichting maken het af. Voor 45.000 euro heb je dus een auto die echt helemaal af is. Op een trekhaak na. 

De Soul laadt bij een snellader die daarvoor geschikt is met maximaal 75 kW op, maar thuis moet hij het doen met een 1 fase ladertje aan boord. 18 kilometer bereik per uur aan de paal kom je dan op. In praktijk is dat niet vaak problematisch, maar een 3-fase-lader zoals in de Renault Zoe zou fijner zijn. 

De 7 jaar garantie van Kia geldt ook voor deze elektrische auto, inclusief de accu (tot 70% van de capaciteit). 

Volg het Bright YouTube-kanaal voor meer videoreviews van elektrische auto's

Ga naar Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden