'Plaatjes tonen AirPods Studio-koptelefoon van Apple'
Apple-headset

'Plaatjes tonen AirPods Studio-koptelefoon van Apple'

17-09-2020 13:58 Laatste update: 14:14

Nieuwe afbeeldingen zouden het ontwerp van de nieuwe AirPods-koptelefoon van Apple laten zien. De AirPods Studio zou binnenkort verschijnen.

Dit onthulde Apple deze week:

Techjournalist Jon Prosser heeft de plaatjes gepubliceerd op basis van volgens hem 'echte beelden' van de nieuwe Apple-koptelefoon. Hij zegt dat de afbeeldingen zijn nagemaakt om zijn bron niet te verklappen. Prosser wist eerder dit jaar meerdere onaangekondigde Apple-producten juist te melden. 

Met de AirPods Studio zou Apple voor het eerst een over-ear koptelefoon in de AirPods-lijn introduceren. Alle AirPods waren tot nu toe draadloze oordopjes. Apple-analist Ming-Chi Kuo wees in april ook al op de komst van de koptelefoon, die onder meer in Vietnam in elkaar zou worden gezet.

Op de afbeeldingen is een koptelefoon te zien met een afneembare hoofdband en oorkussens. Te zien is ook een USB-C-poort, maar een 3,5mm-poort ontbreekt. In de oorschelpen zitten sensoren die bepalen wat links en rechts is. Ook zouden gebruikers uitgebreide instellingen voor de equalizer krijgen. 

Ruisonderdrukking en nekdetectie

De koptelefoon zou net als de AirPods Pro actieve ruisonderdrukking krijgen en een transparantiefunctie waarbij de geluiden rond de gebruiker worden doorgelaten.

De AirPods Studio zou beschikken over nekdetectie. Daarbij zou de koptelefoon pauzeren maar wel in stand-by blijven zolang gebruiker de koptelefoon om zijn nek hangt.

De nieuwe Apple-koptelefoon zou rond 350 dollar gaan kosten en later dit jaar op de markt komen.

Concurrentie en Beats

Met de nieuwe over-ear headset zou Apple de concurrentie aangaan met onder andere Sony, Bose en Microsoft, die al langer draadloze koptelefoons met active noise-cancellation maken. Ook speakerfabrikant Sonos werkt aan een eigen koptelefoon

Apple heeft al langer over-ear koptelefoons met zijn Beats-merk. De introductie van AirPods Studio zou gevolgen voor Beats kunnen hebben.

Apple-event

Apple kondigde deze week tijdens een virtueel event twee nieuwe Apple Watches en twee iPads aan.

Naar verluidt volgt komende maand een nieuwe presentatie, waarbij ook de nieuwe iPhone 12’s worden verwacht. 

Test: goedkope AirPods Pro-alternatieven