Apple stopt verkoop speakers en koptelefoons van derden
Alleen nog Apple Audio

Apple stopt verkoop speakers en koptelefoons van derden

06-10-2020 10:18 Laatste update: 16:52

Apple is gestopt met de verkoop van audioproducten van andere merken. Het bedrijf biedt alleen nog speakers, koptelefoons en oordoppen van Apple en Beats aan.

Eerder verkocht Apple ook speakers van onder meer Sonos, Bose en Bang & Olufsen, naast de eigen audioproducten in de lijnen Beats, AirPods en HomePod. Dat meldt Bloomberg.

Wie nu in de online Apple Store zoekt naar koptelefoons, oordoppen of speakers krijgt alleen producten van Apple zelf te zien. Producten van derden zijn volgens Bloomberg ook uit de fysieke winkels van Apple verdwenen.

Bose bevestigt tegenover Bloomberg dat Apple zijn producten inderdaad niet meer verkoopt. Ultimate Ears, een submerk van Logitech, zegt dat Apple 'vanaf september geen speakers van derde partijen meer verkoopt'. Apple zelf zegt dat het regelmatig zijn aanbod opnieuw overweegt en aanpast.

Apple-koptelefoon op komst

De vermoedens zijn dat Apple alvast inspeelt op een groter aanbod eigen audioproducten. Volgens geruchten werkt Apple aan zijn eerste koptelefoon onder het AirPods-merk, de AirPods Studio. Ook zou het bedrijf komen met een kleinere, goedkopere variant van zijn slimme speaker HomePod.

Dit is de nieuwe Google-speaker: klinkt goed