Virgin Galactic verkoopt na vlucht Branson weer tickets ruimtereizen
Ruimtetoerisme

Virgin Galactic verkoopt na vlucht Branson weer tickets ruimtereizen

08-11-2020 12:19 Laatste update: 12:19

Miljardair Richard Branson gaat begin volgend jaar mee met het ruimteschip van zijn bedrijf Virgin Galactic. Na die ruimtevlucht van de miljardair wil het bedrijf weer beginnen met de verkoop van tickets voor ruimtereizen.

Branson maakt zijn ruimtevlucht aan het eind van het eerste kwartaal van 2021, maakte Virgin Galactic-ceo bekend. Het ruimtevaartbedrijf verkocht eerder al 600 kaarten voor ruimtereizen à 25 duizend dollar per ticket. De verkoop werd stopgezet toen een testpiloot in 2014 om het leven kwam bij een crash. Als de vlucht van Branson succesvol is, wordt de kaartverkoop weer hervat.

De ruimtereis van Branson stond voor dit jaar gepland, maar werd uitgesteld door vertragingen die werden veroorzaakt door de gevolgen van de coronacrisis. “Het bouwen van ruimteschepen tijdens een pandemie is veel minder efficiënt”, zegt ceo Michael Colglazier van Virgin Galactic tegen Bloomberg.

Testvlucht vanaf Spaceport deze maand

Het bedrijf wil later deze maand een nieuwe testvlucht naar de ruimte maken met het VSS Unity-vaartuig. Dat moet de eerste ruimtevlucht worden vanaf de lanceerbasis Spaceport America in New Mexico, tussen 19 en 23 november.

Eerdere bemande testvluchten werden gelanceerd vanaf een basis in Californië. Een tweede ruimteschip moet in het eerste kwartaal van 2021 zijn debuut maken. 

Gewichtsloosheid ervaren

Virgin Galactic wil toeristen naar de bovenkant van de dampkring brengen, waar ze gewichtsloosheid kunnen ervaren.

Het ruimtevaartbedrijf van Branson concurreert met onder meer Blue Origin van Amazon-ceo Jeff Bezos, dat ook met toeristen naar de ruimte wil.

Een andere concurrent is SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Tesla-baas Elon Musk, dat toeristen naar het ruimtestation ISS wil brengen. Virgin Galactic wil dat ook gaan doen en sloot er al een deal met NASA over.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s