© Apple

De nieuwe MacBooks: Vaarwel Intel?
Bright Podcast ?

De nieuwe MacBooks: Vaarwel Intel?

11 november 2020 om 15:16
Laatste update: 16 november 2020 om 20:45

Apple heeft de sprong gemaakt en zijn eerste Macs met een eigen chip gepresenteerd: de M1. Ook hebben we de nieuwe iPhone 12 Mini en 12 Pro Max, die vrijdag verschijnen, al kunnen testen. We bespreken het in deze Bright Podcast.

Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor.

De eerste Macs met een Apple-chip zijn aangekondigd: een nieuwe MacBook Air, MacBook Pro en Mac Mini. Wat betekent dat voor de Mac? En zijn dit de prestaties en prijzen die we hadden verwacht?

Ook in de aflevering van deze week: de iPhone 12 Mini en 12 Pro Max, de kleinste iPhone in jaren en de grootste iPhone ooit. Hoe bevalt dat kleintje eigenlijk, en zijn de foto's van die Max zoveel beter?

Verder in het technieuws: de PlayStation 5, Xbox Series X, TikTok en minder snel fietsen op je e-bike.

Luister de podcast:

Volg deze podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor.

Of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Tips uit deze aflevering:

Video: Merijn bekeek hoe een brug slim wordt gemaakt. Een beetje zoals je thuis een slimme thermostaat en slimme verlichting neemt, maar dan bij een hele brug. Volg de projecten van Rijkswaterstaat en zijn partners bij het Kanaal Gent-Terneuzen via hun liveblog.

Serie: Truth Seekers, een serie van Nick Frost en Simon Pegg die we kennen van onder meer Shaun of the Dead. Ook dit is een horror comedy, die draait om een groepje dat met apparatuur op zoek is naar paranormale verschijnselen. Leuk, en zeker meer lachen dan eng.

iPhone-tip: Wie een iPhone 12 Mini neemt en bang is voor een lege accu, moet de dark mode eens de hele dag proberen. Een oledscherm gebruikt geen stroom bij het tonen van zwart, en dat scheelt volgens Erwin zo een uur batterijduur.

Nieuwe podcast-dienst: De Bright Podcast is vanaf deze week ook te beluisteren via TuneIn, een populaire podcastdienst die standaard in veel auto's zit, zoals Tesla's. Je kan bijna een jaar terugluisteren, dus abonneer je ook in de auto op de Bright Podcast.

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.