iPhones

'iPhone 13 Pro krijgt volgend jaar wel 120 hz-scherm'

'iPhone 13 Pro krijgt volgend jaar wel 120 hz-scherm'
13 november om 11:07
Laatste update: 13 november om 11:07

Apple zou de 'iPhone 13 Pro' volgend jaar voorzien van een scherm met de hogere ververssnelheid van 120 hertz, waardoor beelden vloeiender ogen.

Volgens het Zuid-Koreaanse The Elec voorziet Apple zijn nieuwe iPhones vanaf 2021 van nieuwe zogeheten LTPO-schermen. Deze beeldtechnologie zou in twee van de vier geplande volgende iPhones worden geïmplementeerd. Het betekent dat vermoedelijk alleen de Pro-modellen de sprong zullen maken naar de betere schermen.

Accuduur

Een LTPO-scherm kan dynamisch de ververssnelheid van een beeldscherm aanpassen, zodat de overgang naar 120 hertz alleen wordt gemaakt op momenten dat dit nodig is.

Dit moet gebruik van de hoge snelheid energiezuiniger maken. Veel toestellen die 120 hertz aanbieden gaan sneller door hun acculadingen heen.

Kritiekpunt iPhone 12's

Het ontbreken van een hogere ververssnelheid is één van de meest gehoorde kritiekpunten over de iPhone 12's. De nieuwe iPhones hebben nog 60 hz-schermen.

Normaal gesproken verschijnen de nieuwe iPhones in september. De eerste twee iPhone 12-modellen verschenen pas in oktober, deze maand gevolgd door de iPhone 12 Mini en Pro Max.

Of Apple de volgende iPhones de naam iPhone 13 geeft, is nog onzeker. Mogelijk wordt het ongeluksgetal overgeslagen.

Eerste indruk: iPhone 12 Mini en Pro Max

Samsung

Veel Android-telefoonmakers bieden al langer smartphones met schermen met een hogere beeldfrequentie aan. Samsung gebruikt hetzelfde type LTPO-scherm ook voor zijn Galaxy Note 20 Ultra die eerder dit jaar verscheen.