Streamingoorlog na 1 jaar: hits en missers?
Bright Podcast ?

Streamingoorlog na 1 jaar: hits en missers?

19-11-2020 18:00 Laatste update: 20-11-2020 08:26

De streamingoorlog barstte een jaar geleden echt los in Nederland, met de komst van Disney+ en Apple TV+. Daarna werd Amazon Prime Video goedkoper, terwijl Netflix en Videoland ook hard aan de weg timmerden. Hoe staat het nu met de streamingoorlog?

Luister deze podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor.

Een jaar geleden gingen Disney+ en Apple TV+ officieel van start. In Nederland hadden we Disney+ al wat langer tijdens de speciale testperiode, maar november 2019 markeerde toch de start van de grote strijd tussen de videodiensten.  

Na één jaar maken we de tussenbalans op in deze Bright Podcast. Wat brachten Disney en Apple? En hoe hebben de andere diensten gereageerd?

Luister de podcast:

Volg deze podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor.

Of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Tips uit deze aflevering:

Muziek: Het Mooiste Komt Nu van rapper Sticks en producer Kubus. Werken al jaren samen, nog uit de tijd van Opgezwolle. Met deze plaat van een half uur bewijst Sticks opnieuw dat hij het nog steeds niet verleerd is. Te luisteren via onder meer Spotify, Deezer en Apple Music.

Game: Hyrule Warriors: Age of Calamity voor de Nintendo Switch. Een prequel van Legend of Zelda Breath of the Wild, 100 jaar eerder. De game heeft dezelfde look, maar is gemaakt door de studio achter Dynasty Warriors. Dat betekent één ding: enorme, grootse veldslagen. Kost zo'n 60 euro.

Film: Greenland op Amazon Prime Video. Gerard Butler speelt een man die zijn gezin door een naderende apocalyps in veiligheid moet brengen in een bunker op Groenland, maar er gaat van alles mis.

Trui: De AirPop-sweaters met het poppetje gemaakt van AirPods is weer verkrijgbaar bij kledingmerk Okimono uit Arnhem. Je kan de trui kennen uit allerlei Bright-video's: we hebben de trui vorig jaar in samenwerking met Okimono gemaakt.

Ook genoemd in deze aflevering:

Bright interviewde Jim Ryan, de baas van PlayStation, over de lancering van de PlayStation 5.

App Sofa maakt het makkelijk om alle series, films, games en boeken op één plek bij te houden.

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.