Realme 7
Smartphones (onder 250 euro)

Realme 7

10 december 2020 om 00:09
Laatste update: 12 februari 2021 om 10:31

Voor nog geen 200 euro biedt de Realme 7 een prima 90Hz-scherm, een snellaadoptie en een forse accu.

Budgettelefoons zijn vaak een compromis, maar de beste modellen maken dat compromis steeds beter. De Realme 7 heeft een adviesprijs van 199 euro, en biedt voor dat geld een erg prettig scherm. Met een verversingssnelheid van 90Hz bedient het scherm soepel en met 6,5 inch is het ruimschoots groot genoeg. Het lcd-scherm oogt prima: niet super, en met beperkte kijkhoeken, maar zeker gezien de prijs is het scherm dik in orde.

De Realme 7 draait op een Helio G95-chip van MediaTek. Die chipmaker zit Qualcomm steeds meer op de hielen, en doet vooral goede zaken in het goedkopere segment. De chip is snel genoeg voor alle dagelijkse zaken van een telefoon, zoals het snel wisselen tussen verschillende veeleisende social media-apps. Zelfs games draaien verrassend goed op de chip.

Met een capaciteit van 5000 mAh is de accu groot genoeg om de hele dag mee door te komen. Wie toch moet bijtanken, kan met de 30W-snellader in 26 minuten 50 procent bijladen. De Realme 7 heeft ook zaken die opvallen voor dit segment: NFC, microSD en zelfs een koptelefoonaansluiting.

Van de vier lenzen achterop de Realme 7 is vooral de 48 megapixel hoofdcamera goed, bij licht althans. De 8 megapixel ultragroothoeklens volstaat, maar daar is alle mee gezegd. De 2 megapixel dieptelens zorgt voor aardige portretfoto's en de 2 megapixel macrolens is vooral een gimmick. De camera's zijn zeker voor de prijs goed, maar wel het meest zichtbare compromis van deze Realme 7.

De Realme 7 is er in blauw en wit. De introductieprijs van de Realme 7 is 199 euro. Check Belsimpel voor de actuele prijs.

Pluspunten:Minpunten:
  • 90Hz-scherm
  • Rappe chip
  • Grote accu
  • Snelladen
  • Matige camera
  • Geen stereospeakers
  • Niet spatwaterdicht
  • Geen 5G

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

Lees meer over:

Deel via