Smartphones

'Geen oplader en oordopjes bij Samsung Galaxy S21'

© Bright

samsung oplader oordoppen oordopjes lader smartphone galaxy s21
8 december 2020 om 17:39
Laatste update: 8 januari 2021 om 13:11

Toen Apple in oktober de oplader uit de doos van de iPhone 12 wegliet, maakte Samsung daar nog grappen over. Maar Samsung zou nu zelf ook van plan zijn bij de nieuwe Galaxy S21-smartphones geen laders en oortjes te leveren.

Uit documentatie van Braziliaanse telecomtoezichthouder ANATEL blijkt dat de Galaxy S21, S21 Plus en S21 Ultra zonder adapter en zonder oordopjes wil gaan leveren. Daarmee zou het Zuid-Koreaanse bedrijf het voorbeeld van Apple volgen. Samsung heeft nog geen commentaar gegeven.

Er gingen enkele weken geleden ook geruchten over dat Samsung zou besluiten geen oordopjes of laders in de doos van de nieuwe smartphones te stoppen. De Braziliaanse certificatiedocumenten zouden dit nu bevestigen. Samsung maakte na de aankondiging van de iPhone 12 nog grappen over het besluit de oplader niet mee te leveren.

E-waste tegengaan en kosten besparen

Door de opladers en oordopjes weg te laten kunnen de fabrikanten elektronisch afval (e-waste) tegengaan. Veel mensen hebben al geschikte kabels, stekkers en oortjes in huis en hebben geen nieuwe exemplaren nodig.

Ook kunnen de telefoonfabrikanten zo kosten besparen, niet alleen op de onderdelen zelf, maar ook op het transport, doordat de verpakkingen kleiner kunnen worden. 

Geen oordopjes bij S20 FE

Sinds afgelopen zomer levert Samsung in de Verenigde Staten bij zijn high-end smartphones Note 20 en S20 al geen oordopjes meer. Klanten kunnen de usb-c-oordoppen gratis opgestuurd krijgen als ze daarvoor een verzoek bij Samsung indienen. Of straks ook kan bij de S21 is nog niet duidelijk. 

In Nederland levert Samsung bij de nieuwe Galaxy S20 FE sinds kort ook geen bedrade oordopjes meer mee. "Wij zijn constant aan het kijken hoe we e-waste verder kunnen tegengaan en we weten dat dit ook buitengewoon belangrijk is voor onze consumenten", verklaarde een woordvoerder van Samsung toen tegenover Bright.

'Galaxy S21 al in januari'

Samsung zou volgens geruchten de nieuwe S21-serie al in januari willen aankondigen. Sommige specificaties van de toestellen zijn al uitgelekt.

Geen oplader bij je nieuwe iPhone: