Smartphones (boven 1000 euro)

Samsung Galaxy S20 Ultra

Samsung Galaxy S20 Ultra
10 december 2020 om 00:45
Laatste update: 14 december 2020 om 20:33

De Galaxy S20 Ultra heeft op elk vlak het beste dat Samsung te bieden heeft. Eén van de meest complete Android-toestellen van dit moment.

De Galaxy S-lijn is de absolute top van Samsung, en de Ultra is het kroonjuweel. Het enorme 6,9 inchscherm van de Galaxy S20 Ultra is om te smullen: een 1440p oled-scherm voor volle kleuren en hoog contrast, en een ververssnelheid van 120Hz voor soepel scrollen. (Let wel: dit staat standaard uit en kost wat meer batterijtijd.) Erg fijn: de Ultra heeft geen schuin aflopende schermranden meer, maar heeft weer een vrijwel plat scherm net als de meeste andere smartphones.

Het camerasysteem overtuigt, met een 108 megapixel-hoofdcamera, een 48 megapixel telefotolens met 4x optische en 10x hybride zoom en een 12 megapixel ultragroothoeklens. Ook heeft de S20 Ultra een dieptesensor. Eindresultaat is een uitstekende camera die in alle omstandigheden, licht of donker, uitstekende foto's maakt. De bekende 'Samsung-look' is nog wel aanwezig, met vrij volle kleuren. Die is nu echter makkelijk te omzeilen voor de liefhebber, door naar de Pro-modus te schakelen.

Dankzij de Samsung Exynos 990-chip is de S20 Ultra razendsnel, en met 12 tot 16GB werkgeheugen staat elke app altijd klaar. 5G-ondersteuning is er ook, belangrijk bij een duur toestel dat je nu aanschaft. De aanwezigheid van 5G is ook belangrijk voor de toekomstbestendigheid van een toestel als deze. Net als update-garantie trouwens: Samsung garandeert voortaan drie jaar aan grote Android-updates voor zijn toestellen, waaronder deze Ultra. Hij werd geleverd met Android 10 en krijgt dus nog versies 11, 12 en 13.

De accu van de S20 Ultra is met 5000 mAh ruim genoeg voor een hele dag. Snelladen kan met de bijgeleverde 45W-snellader. De S20 Ultra is een bijna protserig complete telefoon, die tegen een tablet aanschurkt. Het ideale toestel voor wie alles de hele dag op zijn of haar smartphone doet.

De Samsung Galaxy S20 Ultra is er in zwart, wit en grijs. De introductieprijs van de Samsung Galaxy S20 Ultra 1349 euro. 

Pluspunten:Minpunten:
  • Geweldig, enorm 120Hz scherm
  • Snelle prestaties
  • Indrukwekkende camera
  • Vingerscanner niet erg snel
  • Camera's kunnen nog iets beter

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

Lees meer over:

Deel via